Periodieke keuringen | BLOM-DSW Service en dienstverlening

Periodieke keuringen

Bij BLOM-DSW kunt u tevens terecht voor alle periodieke keuringen voor uw bestelwagen, truck, opbouw of getrokken materieel.

Onze werkplaatsen beschikken over alle benodigde kennis, materialen en certificeringen voor het uitvoeren van de veelvoorkomende keuringen en controles. De onderstaande keuringen kunnen wij uitvoeren aan uw bestelwagen, lichte bedrijfswagen, vrachtwagen, trailer of opbouw.

  • De jaarlijkse APK keuring

Om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen is de Algemene Periodieke Keuring (APK) verplicht gesteld voor alle personenwagens en bedrijfsvoertuigen. De werkplaatsen van BLOM-DSW zijn volledig ingericht om de jaarlijkse APK keuring aan zowel uw lichte bedrijfswagen als uw vrachtwagen uit te voeren en de eventuele reparatiewerkzaamheden voor u te verzorgen. Daarnaast beschikt BLOM-DSW ook over de APK erkenning voor personenwagens. U kunt dus ook voor de APK keuring van uw camper of kampeervoertuig bij ons terecht.

  • Tachograaf keuringen

Wanneer u uw bedrijfsvoertuig inzet met een maximaal combinatiegewicht van meer dan 3500 kg, dan bent u verplicht gebruik te maken van een digitale tachograaf. Met een tachograaf houdt u uw chauffeurs aan de wettelijke rijtijden voor het beroepsgoederenverkeer. De digitale tachograaf moet elke twee jaar worden geijkt. Deze keuring kan BLOM-DSW voor zowel uw lichte bedrijfswagen als vrachtwagen uitvoeren. Na de ijking wordt het voertuig afgemeld bij het RDW en voldoet uw tachograaf weer aan de gestelde eisen.

  • Keuring getrokken materieel

Uw aanhangwagens, trailers en opleggers worden vaak intensief gebruikt en zijn een essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering. Door tijdig onderhoud te plegen aan uw getrokken materieel zorgt u voor de continuïteit van uw wagenpark. Daarnaast dient uw aanhangwagen, oplegger of trailer jaarlijks te worden gekeurd voor de APK. De werkplaatsen van BLOM-DSW zijn volledig ingericht om ook de keuringen en het onderhoud van uw getrokken materieel te verzorgen.

  • BOVAG laadklepkeuringen

De laadklep is een essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoertuig of trailer. Er wordt vaak intensief en veelvuldig gebruik gemaakt van de laadklep waardoor deze onderhevig is aan slijtage. Met goed onderhoud aan uw laadklep voorkomt u storingen en defecten en vermijdt u stilstand van uw bestelwagen of truck. BLOM-DSW is een erkend BOVAG laadklepkeurstation. Wij kunnen dus naast het onderhoud van uw laadklep ook de verplichte jaarlijkse laadklepkeuring uitvoeren.

  • L-Certificaat

Wanneer u met een bedrijfsvoertuig van meer dan 3,5 ton 's-nachts door Oostenrijk heen wilt rijden, is het L-Certificaat (Lärmarme Kraftfahrzeuge Zertifikat) verplicht. Het L-Certificaat wordt in eerste instantie afgegeven door de fabrikant en is onderhevig aan een tweejaarlijkse keuring. Ook voor de keuring van uw L-Certificaat kunt u in de werkplaatsen van BLOM-DSW terecht. Uw voertuig wordt hierbij o.a. beoordeeld op de uitlaatdemper, motor omkapseling, luchtdrukinstallatie en banden.

  • Alarmsystemen SCM

Veel verzekeringspartijen stellen in hun polisvoorwaarden het gebruik van een SCM-goedgekeurd alarmsysteem verplicht. Dit alarmsysteem dient elk jaar te worden gekeurd op een juiste werking. BLOM-DSW kan deze keuring van uw alarm uitvoeren. Na de goedkeuring ontvangt u een nieuw alarmcertificaat. Door de jaarlijkse alarmkeuring bent u altijd verzekerd van een goed werkend systeem en voldoet uw voertuig aan de eisen van uw verzekeringsmaatschappij. 

  • Laadkraan en afzetsysteem

Ook uw laadkraan, haakarm- of afzetsysteem dient elk jaar te worden gekeurd. BLOM-DSW kan alle TÜV keuringen van uw opbouw verzorgen. BLOM-DSW heeft tevens een diepgaand specialisme opgebouwd op het gebied van onderhoud aan huisvuilopbouwen, haakarmsystemen en laadkranen.

  • Aircosystemen

Het aircosysteem is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfswagen en dient voor een goede werking met regelmaat te worden gecontroleerd en onderhouden. BLOM-DSW is door het Det Norske Veritas gecertificeerd om uw aircosystemen te onderhouden.

U kunt dus voor alle keuringen van uw bedrijfsvoertuig, opbouwen en getrokken materiaal in terecht in de werkplaatsen van BLOM-DSW. Door de verplichte keuringen te combineren met het onderhoud van uw bedrijfswagens, zorgt u er voor dat uw voertuigen optimaal inzetbaar zijn voor uw bedrijf.