Periodieke keuringen

Periodieke keuringen

Voor alle periodieke keuringen voor uw bestelwagens, opbouw of getrokken materieel bent u van harte welkom bij BLOM-DSW. Of het nu gaat om een APK keuring van een bestelwagen of om een APK keuring van een vrachtwagen; wij hebben altijd de juiste kennis, materialen én certificeringen in huis om keuringen en inspecties voor u uit te voeren. Onze werkplaatsen zijn zeer compleet uitgerust en onze monteurs beschikken over de juiste expertise en certificaten op de periodieke keuringen professioneel uit te voeren. U kunt bij ons terecht voor het laten uitvoeren van onderstaande periodieke keuringen aan uw bestelwagen, lichte bedrijfswagen, vrachtwagen, trailer of opbouw.

APK Straat Honselersdijk

De jaarlijkse APK keuring

De meest bekende keuring is natuurlijk de APK keuring, ook wel de Algemene Periodieke keuring. Deze is voor zowel personenwagens als bedrijfsvoertuigen verplicht om het milieu te beschermen en de verkeersveiligheid te bevorderen. BLOM-DSW heeft de werkplaatsen volledig ingericht voor het uitvoeren van APK keuringen aan zowel lichte bedrijfswagens als vrachtwagens. Stellen wij tijdens de periodieke keuring vast dat een reparatie noodzakelijk is? Dan kunnen wij deze reparatiewerkzaamheden vanzelfsprekend voor u uitvoeren. Wij beschikken ook over de APK erkenning voor personenwagens, waardoor u ook bij ons terecht kunt voor een APK keuring van uw camper of kampeervoertuig.

Tachograaf keuringen

Wanneer u uw bedrijfsvoertuig inzet met een maximaal combinatiegewicht van meer dan 3.500 kg, dan bent u verplicht gebruik te maken van een digitale tachograaf. Met een tachograaf houdt u uw chauffeurs aan de wettelijke rijtijden voor het beroepsgoederenverkeer. De digitale tachograaf dient aan de wettelijk gestelde eisen te voldoen. Daarom is het noodzakelijk om deze eens per twee jaar te laten ijken. BLOM-DSW voert deze tachograaf keuring graag voor u uit, zowel voor uw lichte bedrijfswagen als voor de vrachtwagen. Na het ijken van de digitale tachograaf melden wij het betreffende voertuig bij de RDW af. U heeft dan zekerheid dat de digitale tachograaf aan de gestelde eisen voldoet voor de komende twee jaren.

SCM Alarmsystemen logo

Alarmsystemen SCM

Het is uiteraard belangrijk dat u kunt rekenen op de juiste werking van het alarmsysteem. In de polisvoorwaarden van verreweg de meeste verzekeringsmaatschappijen staat vermeld dat het verplicht is om een goed werkend, goedgekeurd SCM-alarmsysteem te hebben. De correcte werking van het systeem dient jaarlijks te worden gekeurd. Wanneer het alarm tijdens deze keuring naar behoren werkt, of wordt gerepareerd en daarna naar behoren werkt, dan ontvangt u een nieuw alarmcertificaat met een geldigheidsduur van 1 jaar. Dit certificaat is belangrijk om aan de eisen van uw verzekeringsmaatschappij te voldoen. U kunt uiteraard bij BLOM-DSW terecht voor de jaarlijkse alarmkeuring.

L-Certificaat

Het L-Certificaat kennen we als het Lärmarme Kraftfahrzeuge Zertifikat. Rijdt u in een bedrijfsvoertuig dat meer dan 3,5 ton weegt en wilt u in de nacht door Oostenrijk rijden? Dan heeft u dit certificaat nodig. Het in dit geval verplichte L-Certificaat wordt door de fabrikant afgegeven, waarna er elke twee jaar een keuring dient plaats te vinden. BLOM-DSW voert deze keuringen uit, waarbij wij het bedrijfsvoertuig onder meer controleren op de uitlaatdemper, motor omkapseling, luchtdrukinstallatie en banden. U bent altijd welkom voor de tweejaarlijkse L-Certificaat keuring.

Getrokken Materieel onderhoud en keuringen

Keuring getrokken materieel

Getrokken materieel moet ook met regelmaat aan een keuring worden onderworpen. In de meeste gevallen is er sprake van een relatief intensief gebruik van aanhangers, trailers en opleggers. Zij vormen essentiële onderdelen van uw bedrijfsvoertuigen. Het is belangrijk om jaarlijks te zorgen voor de APK keuring van getrokken materieel. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om ook op periodieke basis te zorgen voor onderhoud aan het getrokken materieel, zodat de continuïteit van uw wagenpark wordt gewaarborgd. Wij verzorgen de APK keuringen en het periodiek onderhoud aan getrokken materieel in onze eigen werkplaatsen.

BOVAG laadklepkeuringen

Het spreekt voor zich dat het essentieel is dat de laadklep van uw trailer of bedrijfsvoertuig goed werkt. De laadklep behoort tot de onderdelen die het meest intensief gebruikt worden, en dat betekent uiteraard ook dat deze gevoelig is voor slijtage. Wanneer u te maken krijgt met defecten en storingen, dan heeft dit altijd een negatief effect op uw planningen. U kunt dit voorkomen door te zorgen voor goed onderhoud aan de laadklep van uw vrachtwagen of bestelwagen. Op deze manier kan stilstand effectief worden voorkomen. BLOM-DSW is een erkend BOVAG laadklepkeurstation. Dit betekent dat u niet alleen bij ons terecht kunt voor het onderhoud van de laadklep, maar ook voor de jaarlijks verplichte laadklepkeuring.

HMS CF Laadkraan 2

Laadkraan en afzetsysteem

Uw laadkraan, haakarm- of afzetsysteem dient elk jaar te worden gekeurd. BLOM-DSW kan alle TÜV keuringen van uw opbouw verzorgen. BLOM-DSW heeft tevens een diepgaand specialisme opgebouwd op het gebied van onderhoud aan huisvuilopbouwen, haakarmsystemen en laadkranen.

Aircosystemen

Het aircosysteem is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfswagen en dient voor een goede werking met regelmaat te worden gecontroleerd en onderhouden. BLOM-DSW is door het Det Norske Veritas gecertificeerd om uw aircosystemen te onderhouden.

​​​​​​​Uw ervaren adres voor al uw keuringen

BLOM-DSW staat voor u klaar voor de professionele uitvoering van alle keuringen van uw bedrijfsvoertuigen, opbouwen en getrokken materieel. Onze werkplaatsen zijn volledig uitgerust om deze keuringen op basis van de gestelde voorschriften te verzorgen. Vanzelfsprekend kunt u de keuringen bij ons laten combineren met professioneel onderhoud, waardoor u kunt blijven vertrouwen op de optimale inzetbaarheid van uw bedrijfsvoertuigen. Wilt u meer weten over onze keuringen of wilt u direct een afspraak maken voor een keuring? Neem dan contact met ons op.

Keuringsafspraak maken