Vakcollege Rijnmond en Blom-DSW slaan handen ineen.

Body
Katwijk - Vakcollega Rijnmond - BLOM-DSW

Afgelopen week is er enthousiaste groep vmbo-leerlingen op bezoek geweest bij onze vestiging in Katwijk voor de aftrap van een nieuw kennismakingstraject. Het traject is een samenwerking tussen Parkmanagement Katwijk, Blom-DSW en Vakcollege Rijnmond. Het gaat om een groep van ruim twintig tweedejaars vmbo-leerlingen die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding, maar eventueel wél interesse hebben  in een opleiding in motorvoertuigentechniek .

Leermeesters Hein Salman en Robin Plug laten wekelijks twee leerlingen kennismaken met diverse onderdelen van het vak. Hierbij worden de leerlingen betrokken bij een aantal handelingen zoals de werking van ontstekingssystemen, het brandstofsysteem, het controleren van distributie- en klepbediening en het eventueel afstellen daarvan. Zo krijgen de leerlingen een goed overzicht van de werkzaamheden die bij het vak horen. De reden dat juist deze werkzaamheden worden laten zien heeft te maken met de eisen die gelden in de opleiding Motorvoertuigentechniek.

Blom-DSW zal tot medio maart iedere week twee leerlingen uitnodigen in de werkplaats. Het doel is dat vanaf volgend jaar ook derdejaars leerlingen meedoen aan het kennismakingstraject. Leermeesters Hein en Robin zijn enthousiast over het project: “De leerlingen kregen vandaag een rondleiding en maakten alvast kennis met de collega’s. Na de herfstvakantie gaan we daadwerkelijk starten met het programma.”