Historie

BLOM-DSW Historie

Van kleine garage tot professioneel dealerbedrijf

Begin jaren dertig start Henk Blom in Rijnsburg een kleinschalig garagebedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog legt Blom’s Automobielbedrijf zich toe op het aanpassen van gebruikte legervoertuigen. Er werden laadbakken opgebouwd waarmee de kwekers en tuinders uit de regio hun handelswaar konden vervoeren. In de vijftiger jaren verwerft Blom's Automobielbedrijf het General Motors dealercontract voor personen- en bedrijfswagens.

Naast verkoop voert Blom onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan vele producten van General Motors. Het bedrijf groeit en in de jaren zestig wordt ook het Datsun dealercontract verworven. Blom heeft ook zijn locaties inmiddels uitgebreid naar Leiden en Alphen aan den Rijn. In 1966 overlijdt Henk Blom door een noodlottig ongeluk en zetten zijn zonen, die inmiddels tot het bedrijf zijn toegetreden, de onderneming voort.

DAF 1600 - 1970

Officieel dealer van DAF Trucks

Begin jaren zeventig krijgt Blom de mogelijkheid het dealerschap van DAF Trucks te verwerven. De andere activiteiten worden afgebouwd en Blom richt zich vanaf nu volledig op de markt voor trucks. Er wordt een nieuw hoofdkantoor gebouwd op het dan nieuwe industrieterrein Grote Polder in Zoeterwoude.

Rond 1978 breidt Blom's Automobielbedrijf haar DAF activiteiten uit naar de regio Gouda en bouwt daar een nieuwe vestiging op industrieterrein Goudse Poort.
Om de klantenkring op en rond de veiling Flora te Rijnsburg beter te kunnen bedienen besluit het bedrijf om in 1986 een derde vestiging te bouwen op industrieterrein ’t Heen in Katwijk. Deze vestiging neemt de rol van hoofdkantoor over van de locatie Zoeterwoude. Blom’s Automobielbedrijf groeit uit tot een toonaangevende dealer van DAF Trucks.

BLOM-DSW ontstaat

Rond de eeuwwisseling treedt de derde generatie toe tot het bedrijf en vindt er een grote reorganisatie plaats van het DAF dealernetwerk: grotere dealergroepen en minder contractpartners. Blom groeit opnieuw fors en verwerft Diesel Service West met locaties in Honselersdijk, Zoetermeer en Delft.

Zo ontstaat BLOM-DSW met zes dealervestigingen in Zuid-Holland, naast een aantal op milieutechniek gespecialiseerde werkplaatsen op klantlocatie. Blom was inmiddels ook al jaren importeur van Isuzu bedrijfswagens. Eind 2005 wordt deze bedrijfsactiviteit gestaakt om plaats te maken voor het Iveco dealerschap, met een focus op de Daily lijn. In 2012 breidt BLOM-DSW haar activiteiten opnieuw uit met het merk GINAF, om haar klanten een nog vollediger productaanbod te kunnen bieden.

Ducato Range

Het Fiat Professional dealerschap

Om het aanbod verder uit te breiden wordt in 2012 tevens het dealercontract voor Fiat Professional in de regio Westland en Den Haag verworven door BLOM-DSW.  Na een positieve start worden deze contracten in 2014 uitgebreid met de regio's Gouda en Zoeterwoude.

Anno 2014 bestaat BLOM-DSW uit een professioneel dealerbedrijf met de vertegenwoordiging van vier sterke merken. Het verzorgingsgebied beslaat een groot gedeelte van Zuid-Holland en dagelijks staan er zo’n 200 gemotiveerde medewerkers voor u klaar in zes vestigingen: Honselersdijk, Katwijk, Zoeterwoude, Zoetermeer, Delft en Gouda.