Iveco Daily BE-trekker | Clixtar | 750+ systeem | BLOM-DSW Iveco

Iveco Daily speciale voertuigenBE-trekker | Clixtar | 750+ systeem

De Iveco Daily is de ideale basis voor voertuigen met een speciale inzet. Hierbij kan worden gedacht aan een voertuig met een verhoogd aanhangwagengewicht, met een extra achteras of zelfs een trekker oplegger. Door de robuuste constructie is de Iveco Daily bij uitstek geschikt voor deze ombouwvarianten.

BE trekker oplegger combinatie

De Iveco Daily is al jaren de absolute marktleider op het gebied van BE trekker oplegger combinaties. Het korte Iveco Daily chassis kan door diverse partijen in de markt worden omgebouwd met een koppelschotel en een luchtvoorziening voor de remmen van de oplegger. Met deze ombouw kunnen er totaalgewichten van 9.6 ton worden bereikt op BE-rijbewijs. Deze ombouw is bij uitstek geschikt voor het trekken van een lange oplegger achter de Iveco Daily.

Aanhangwagenremsysteem

Naast de trekker oplegger variant kan de Iveco Daily ook worden uitgerust met een aanhangwagenremsysteem voor het trekken van zware aanhangwagens, zoals een verkoopwagen. Hiervoor wordt er een luchtcompressor als voorziening van de aanhangwagenremmen gemonteerd. Daarnaast wordt er een vangmuilkoppeling gemonteerd op de eindbalk van het chassis. Deze ombouw is zeer geschikt voor het trekken van een verkoopwagen achter de Iveco bestelwagen.

Plus Systemen

Een andere speciale ombouw van de Iveco Daily is het Plus systeem. Met dit systeem wordt er een kortgekoppelde oplegger op het Iveco Daily chassis gemonteerd via een koppelschotel. De oplegger beschikt over een hefbare achteras. Door middel van de koppelschotel kan het maximaal toegestane gewicht van de Iveco worden doorgegeven aan de oplegger. Op de oplegger wordt vervolgens een opbouw zoals een gesloten laadbak gemonteerd. 

Wanneer men de as laat zakken beschikt de Iveco over een hoger laadvermogen. Dit systeem is leverbaar voor B-rijbewijs met een extra laadvermogen van circa 500 kg, maar ook voor BE-rijbewijs zijn er oplossingen. Het 1500 Plus en 3500 Plus systeem maken gebruik van een zware achteras, waardoor er een extra laadvermogen ontstaat tot wel 2500 kilogram.

BLOM-DSW werkt voor de ombouw van uw Iveco Daily uitsluitend samen met gespecialiseerde en professionele bedrijven. U bent dus altijd verzekerd van een duurzaam voertuig.