Over Iveco

Het merk IVECO

Het merk Industrial Vehicle Corporation (IVECO) is in 1975 ontstaan uit een fusie van Fiat Veicoli Industriali, Officine Meccaniche, Lancia Veicoli Speciali, Unic en Magirus-Deutz. In 1978 zag de eerste IVECO Daily het levenslicht. De tweede generatie kwam in 1994 op de markt, gevolgd door de derde generatie in het jaar 2000. In 2006 werd de vierde generatie op de markt gebracht, waarmee IVECO liet zien dat het goed mee kon komen met de moderne ontwikkelingen op de markt van bedrijfswagens. De vijfde, meest actuele generatie, is sinds 2014 te op de markt en wordt ieder jaar wat bijgeschaafd en geüpdatet.

Daily uitladen

Organisatie

IVECO is onderdeel van CNH Industrial Company en maakt daarmee deel uit van Fiat Group S.p.A. De organisatie telt wereldwijd 49 fabrieken, 840 dealers en 31.000 werknemers. IVECO levert lichte bedrijfswagens, trucks, militaire voertuigen, bussen en speciale voertuigen en speelt hiermee een prominente rol in de markt.

Cockpit Iveco

Fiat Powertrain Technologies

Net als bij de bedrijfswagens van Fiat Professional maken de IVECO Daily bedrijfswagens gebruik van de motoren van Fiat Powertrain Technologies. Deze motoren zijn ontwikkeld voor een hoge vermogens- en koppelafgifte en een laag brandstofverbruik. Door de toepassing van de MultiJet 2-techniek en het gebruik van krachtige 2,3 en 3,0 liter motoren loopt IVECO op motorengebied altijd voorop in de markt.

Daily Range

Modellenaanbod

Het modellenaanbod van de IVECO Daily telt meer dan 10.000 verschillende configuraties. In de basis is er een onderscheid tussen de bestelwagen en de chassis cabine. Beide bedrijfswagens zijn geheel ontwikkeld voor hun eigen inzet en delen een revolutionair uiterlijk en een geheel nieuw ontwikkeld interieur. Met de keuze uit 9 verschillende motoren, 11 wielbases, 3 dakhoogtes en een breed scala aan opties, kunnen wij u altijd een passend aanbod doen.

Service

Services en Dienstverlening

De dienstverlening van IVECO gaat verder dan alleen het voertuig en de service. IVECO biedt u daarnaast ook nog een breed aanbod van aanverwante diensten voor uw bedrijfswagen. Hierbij kunt u denken aan leasing en financiering, maar ook aan onderhoudscontracten en de mogelijkheid tot verlengde garantie. Deze diensten worden onder andere aangeboden door IVECO Capital, de captive leasemaatschappij van IVECO.