De DAF XG+ is het nieuwe vlaggenschip van de nieuwe generatie DAF Trucks. De XG+ is het absolute hoogtepunt als het gaat om ruimte, comfort en luxe. De XG+ heeft een ongeëvenaarde stahoogte. Daarnaast komt de XG+ met de beste opties als het gaat om extra comfort, styling en multimedia. De XG+ bepaald de nieuwe standaard voor veiligheid voor chauffeurs en andere weggebruikers en overklast ieder truck in de markt.

De nieuwe generatie DAF XG+ is samen met de XF en XG uitgeroepen tot International Truck of the Year 2022.

Efficiëntie

De nieuwe generatie DAF trucks  zijn de eerste in de markt die gebruik maken van de nieuwe Europese voorschriften op het gebied van maten en gewichten. Deze generatie is vanaf de grond af aan opnieuw ontworpen wat resulteert in een uitzonderlijk laak verbruik en een lage uitstoot. De langere cabine zorgt voor een buitengewone aerodynamica, daarnaast is de complete aandrijflijn verbeterd. Denk hierbij niet alleen aan de motoren en de transmissies, maar ook aan het koelsysteem, de efficiëntie van de achterassen, en het nabehandelingssysteem van de uitlaatgassen. Daarnaast zijn de voertuigen voorzien van de nieuwste slimme brandstof besparende functies zoals;   Predictive Cruise Control, EcoRoll (derde generatie), een verbeterde motorrem en Preview Downhill Speed Control. De laatste twee maken een intarder overbodig, waardoor het totaalgewicht van de trucks verder wordt verlaagd. Samen dragen al deze verbeteringen bij aan een besparing tot wel 10%*

*Afhankelijk van de verkeersomstandigheden, lading en type voertuig.

DAF XF NGD - Veiligheid

Veiligheid

De nieuwe generatie DAF XG+ biedt uiterste veiligheid voor chauffeurs, bijrijders en medeweggebruikers. Grote ramen, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties zoals een extra ruit in de zijwand zorgen voor maximaal direct zicht. Functies zoals; digitale spiegels, de DAF Corner View camera en de City Turn Assist maken de dode hoek zo klein mogelijk. De robuuste cabineconstructie, slimme rijfuncties en verbeterede ergonomie maken de nieuwe generatie DAF de norm op het gebied van veiligheid.

NGD Comfort

Comfort

Een ander resultaat van de compleet opnieuw ontworpen DAF XG+ is dat het chauffeurscomfort superieur te noemen is. De nieuwe ophanging een aandrijflijn zorgen voor een fantastisch rijgedrag, zelfs op minder goed onderhouden wegen. Het dashboard is compleet gedigitaliseerd en de klimaatregeling is opnieuw ontworpen om hem verder te perfectioneren. De stoel en het stuurwiel beschikken over de grootst mogelijke verstelmogelijkheden zodat elke chauff3eur de ideale positie kan vinden voor ultiem rijcomfort. De grote cabine zorgt voor maximale opbergruimte, en resulteert in een bed van maar liefst 80cm breed. Daarnaast zorgt het ongekend lage geluidsniveau ervoor dat u langer alert blijft. Daarnaast vergt het nieuwe stuursysteemontwerp minder inspanning wat ten goede komt aan het rijgedrag en comfort.

  • Cabinelengte: 2.690 mm
  • Stahoogte: 2.145 – 2.195 mm
  • Cabinevolume: 12,50 m³

BENT U AL KLAAR VOOR DE NIEUWE GENERATIE DAF?

De nieuwe generatie DAF biedt maximaal voordeel aan bedrijf en chauffeur. Beter dan dat wordt het eigenlijk niet! Voor een nieuwe of tweedehands DAF, zoals een DAF XF105, bent u natuurlijk altijd welkom bij BLOM-DSW. Bij ons vindt u altijd bedrijfsvoertuigen die aan al uw behoeften voldoen. Wilt u kennismaken met de nieuwe generatie DAF? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies over de nieuwe generatie DAF.

DAF XG+ NGD