De DAF XG legt de lat in zijn marktsegment nóg hoger. Het is de allereerste truck die gebruik maakt van de nieuwe EU-regels over maten en afmetingen. De langere cabine zorgt voor een ongeëvenaarde leefruimte voor de chauffeur. Ideaal voor langere, internationale ritten. Dankzij de efficiënte aandrijflijn en aerodynamische cabine is de XG ook nog eens uitermate efficiënt met brandstof.

De nieuwe generatie DAF XG is samen met de XF en XG+ uitgeroepen tot International Truck of the Year 2022.

Efficiëntie

De nieuwe generatie DAF trucks zijn dus de eerste voertuigen op de truckmarkt die gebruikmaken van de nieuwe Europese voorschriften op het gebied van maten en gewichten. Het ontwerp is vanaf de grond af aan opgebouwd en daardoor kon elke mogelijkheid om de efficiëntie te verhogen aangegrepen worden. De langere cabine zorgt voor een uitzonderlijke aerodynamica welke een positieve invloed heeft op het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Daarnaast is er gekeken naar de motor, transmissie, achterassen, het luchtmanagement en het totale gewicht van de truck. Op al deze gebieden zijn verbeteringen toegepast, waardoor deze allemaal bij elkaar bijdragen aan een besparing tot wel 10%*.

*Afhankelijk van de verkeersomstandigheden, lading en type voertuig.

DAF XF NGD - Veiligheid

Veiligheid

De nieuwe generatie DAF XG biedt superieure veiligheid voor chauffeurs, bijrijders en andere weggebruikers. Grote ruiten, lage raamlijnen en opties welke het zicht verbeteren zoals een extra ruit in de bijrijdersdeur, zorgen voor optimaal direct zicht rondom het voertuig. Aangevuld met digitale spiegels en de DAF Corner View wordt dit nóg beter, want hiermee krijg je een maximaal indirect zicht om de dode hoek zo klein mogelijk te houden. De cabine van de XG is ontworpen volgens de nieuwste technologieën en mogelijkheden zodat de inzittenden aan alle kanten  zo goed mogelijk beschermd worden bij eventuele botsingen.

De nieuwe generatie DAF is daarnaast ook uitgerust met slimme functies voor actieve veiligheid. Denk hierbij aan Brake Assist, Lane Departure Warning, City Turn Assist, maar ook een noodremsysteem (derde generatie). De Nieuwe Generatie DAF is ook standaard uitgerust met LED-verlichting in de koplampen.

Comfort

Een ander resultaat van de compleet nieuw ontworpen DAF XG is dat het chauffeurscomfort voortreffelijk te noemen is. De nieuwe ophanging en vernieuwde en verbeterde  aandrijflijn zorgen voor een fantastisch rijgedrag. Oók wanneer het wegdek even niet zo goed is. Het dashboard is compleet gedigitaliseerd en de klimaatregeling is opnieuw ontworpen om deze verder te perfectioneren. De grote cabine zorgt voor maximale opbergruimte en resulteert in een bed van maar liefst 80 centimeter breed.

  • Cabinelengte: 2.690 mm
  • Stahoogte: 2.025 – 2.075 mm
  • Cabinevolume: 11,85 m³

BENT U AL KLAAR VOOR DE NIEUWE GENERATIE DAF?

De nieuwe generatie DAF biedt maximaal voordeel aan bedrijf en chauffeur. Beter dan dat wordt het eigenlijk niet! Voor een nieuwe of tweedehands DAF, zoals een DAF XF105, bent u natuurlijk altijd welkom bij BLOM-DSW. Bij ons vindt u altijd bedrijfsvoertuigen die aan al uw behoeften voldoen. Wilt u kennismaken met de nieuwe generatie DAF? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies over de nieuwe generatie DAF.