DAF rijdt opnieuw de stad in

Body

Na de succesvolle introductie van de Nieuwe Generatie DAF’s (NGD) XD, XF, XG en XG+ vindt dat het nu tijd voor de introductie van haar nieuwste stadsdistributievoertuig: de XB.

De nieuwe DAF XB-serie zet op alle vlakken stappen om een nieuwe norm te stellen voor zowel stads- als regionale distributie. Zo is er altijd een XB die voldoet aan jouw oplossing door de range van voertuigen tussen de 7,5 en 19 ton. En werk je in het bouwsegment, dan staat de DAF XBC voor je klaar met zijn grotere bodemvrijheid van 255 millimeter en de ideale oploophoek van 25 graden.

Maar ook op het gebied van veiligheid stelt de DAF XB absoluut niet teleur. Met een volledige serie ADAS-systemen en een uitstekend direct zicht door de lage positionering van de cabine, de grote voorruit en de zijruiten en de lage ruitlijnen én als optie kan je een Kerb View Window bestellen om nóg beter zicht te krijgen op andere weggebruikers aan de bijrijderszijde.

Het chauffeurscomfort van de XB is uiteraard ook helemaal in lijn met de al eerder geïntroduceerde nieuwe generatie DAF’s. Met een nieuw, aanpasbaar digitaal display voor je neus, een hoogwaardige dagcabine, een verlengde dagcabine en een slaapcabine is de XB altijd van alle markten thuis.

Als laatste wordt ook bij de DAF XB kracht weer op de beste manier met efficiëntie gecombineerd. Bijvoorbeeld door je de keuze te geven tussen diesel en elektriciteit. De PACCAR-motoren (tevens klaar voor HVO) zijn, gecombineerd met bijvoorbeeld de volledig automatische PowerLine-transmissie, puur gericht op het leveren van het maximumkoppel bij lage motortoerentallen. Optimale downspeeding dus, met als resultaat een toonaangevend laag brandstofverbruik.

De DAF XB Electric is wederom een aanvulling in het aanbod ‘zero emissie’ voertuigen van DAF. Zijn e-motor geeft de keuze uit verschillende vermogens en ook uit de hoeveelheid accupakketten kunt u naar gelang uw behoeften kiezen. In totaal hebben de XB Electric trucks een actieradius tot 350 stille en emissieloze distributiekilometers.

XB bakwagen