Het merk DAF | BLOM-DSW DAF

Het merk DAF

DAF Trucks is een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR. DAF richt zich op de ontwikkeling, de productie, de marketing, de verkoop en service van vrachtwagens. Daarnaast levert DAF componenten aan andere fabrikanten voor bussen en speciale voertuigen.

Bij DAF staat de klant op nummer 1 door het bieden van lage kosten per kilometer, hoge kwaliteit, veel comfort voor de chauffeur, een laag brandstofverbruik, minimale belasting van het milieu en een hoge transportefficiency.

In 1928 startte de gebroeders van Doorne een kleine machinefabriek. Dit was de basis voor het merk DAF van vandaag. DAF heeft in zijn meer dan 90 jarige bestaan een bewezen reputatie opgebouwd op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en service van vrachtwagens. De continue drijfveer om de beste transportoplossingen te ontwerpen en fabriceren is een handelsmerk van de onderneming geworden. Het bieden van toegevoegde waarde aan zijn klanten is altijd de hoeksteen geweest van het succes van DAF.

Paccar

PACCAR Inc., de moederorganisatie van DAF Trucks, heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. Het bedrijf is tevens actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

Het hoofdkantoor van PACCAR is gevestigd in Bellevue, Washington, USA. Aandacht voor het milieu is één van PACCAR's kernwaarden. Het bedrijf heeft op het gebied van de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën een toonaangevende positie in de industrie. PACCAR heeft zichzelf ambitieuze doelstellingen gesteld om de uitstoot van emissies en brandstofverbruik verder te reduceren.

DAF in Nederland

DAF is de absolute marktleider in de Nederlandse vrachtwagenmarkt. Met een marktaandeel van meer dan 30 procent loopt DAF in nagenoeg alle segmenten van de markt voorop. DAF heeft in Nederland het grootste en meest professionele dealernetwerk van alle truckmerken. Op meer dan 80 plaatsen in Nederland is DAF vertegenwoordigd door DAF Sales en Service dealers. Voor de klant betekent dit dat er In de praktijk altijd binnen een half uur een DAF servicepunt binnen bereik is.