De DAF XF is de nieuwe norm als het gaat om lange afstanden en internationale transporten. Deze wordt gerealiseerd door de uitstekende aerodynamica, een onverslaanbaar efficiënt brandstofverbruik en de laagste CO2 emissies. Daarnaast verhoogt de grote voorruit, plus de extra ruit in de zijdeur voor beter zicht aan de bijrijderskant , de veiligheid in het verkeer aanzienlijk. De onderhoudskosten worden drastisch verlaagd doordat de onderhoudsbeurt slechts éénmaal per jaar hoeft te worden uitgevoerd.

De nieuwe generatie DAF XF is samen met de XG en XG+ uitgeroepen tot International Truck of the Year 2022.

Efficiëntie

De nieuwe generatie DAF trucks zijn de eerste op de markt die gebruik maken van de nieuwe Europese voorschriften op het gebied van maten en gewichten. De langere cabine zorgt voor een uitstekende aerodynamica welke van grote invloed is op het brandstofverbruik en de daarbij behorende CO2-uitstoot. Dit in combinatie met een geoptimaliseerde aandrijflijn en een lager eigengewicht resulteert uiteindelijk in een brandstofbesparing tot 10%*

*Afhankelijk van de verkeersomstandigheden, lading en type voertuig.

DAF XF NGD - Veiligheid

Veiligheid

De nieuwe generatie DAF XF biedt een buitengewone veiligheid voor chauffeurs, bijrijders en andere weggebruikers. Grote ruiten, lage raamlijnen en opties welke het zicht verbeteren, zoals een extra ruit in de bijrijdersdeur, zorgen voor optimaal direct zicht rondom het voertuig. Aangevuld met digitale spiegels en de DAF Corner View wordt dit nóg beter, want hiermee krijg je een maximaal indirect zicht om de dode hoek zo klein mogelijk te houden. De cabine van de XF is ontworpen volgens de nieuwste technologieën en mogelijkheden zodat de inzittenden aan alle kanten zo goed mogelijk beschermd worden bij eventuele botsingen. 

Comfort

De nieuwe generatie DAF XF is dus helemaal opnieuw ontworpen. Dit gaf de mogelijkheid om het chauffeurscomfort  verder te laten toenemen. Van de aandrijflijn tot aan de ophanging en van het interieur tot aan de stoelen en bedden. Van werkelijk elke gelegenheid is gebruikgemaakt om de chauffeur het maximale comfort te kunnen bieden. Daarnaast resulteert de grotere cabine niet alleen in een verbeterde aerodynamica, maar biedt deze hierdoor ook nog eens een ongekende leefruimte voor de chauffeur.

  • Cabinelengte: 2.360 mm
  • Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
  • Cabinevolume: 9,73 m³
DAF XFC Construction - Off Road

Construction-uitvoering

Goed om te weten: De DAF XF is eveneens beschikbaar als zogenoemde ‘construction’-uitvoering. Deze tot ‘XFC’ omgedoopte XF is beschikbaar als 2, 3, of 4-asser. De XFC is ontworpen voor speciale toepassingen en de ruwste (bouw)omstandigheden. Deze robuuste trucks bieden een grote oploophoek en een ruime bodemvrijheid. De construction-uitvoering is uitgevoerd met een robuuste bumper en grill en een stalen beschermplaat voor de radiateur. Als laatste is deze construction-versie voorzien van een TraXon geautomatiseerde transmissie. Deze is voorzien van speciale software waardoor het voertuig verzekerd is van een uitstekend rijgedrag, zowel op de weg als off-road.

DAF XD Electric and DAF XF Electric

Zero-emission

Met de introductie van de DAF XF Electric speelt DAF nóg verder in op de toekomst. Steeds meer Europese gemeenten kondigen aan dat in de toekomst alleen nog maar voertuigen met een nul emissie uitstoot in de stad worden toegelaten. De nieuwe DAF XF kan worden uitgerust met een volledig elektrische PACCAR e-aandrijflijn. Deze motoren kunnen een maximaal vermogen leveren van 350kW (480pk). Daarnaast is er een compleet assortiment aan accupakketten beschikbaar waarmee een actieradius tot wel 500 km op één acculading gerealiseerd kan worden.

De XF Electric biedt de mogelijkheid tot snelladen met een vermogen tot maximaal 325kW. Een batterij met drie pakketten kan hiermee in iets meer dan drie kwartier van 0 naar 80% worden opgeladen. De optionele boordlader biedt daarnaast nog de mogelijkheid om met wisselstroom (AC) tot 22kW op te laden. Dit biedt de flexibiliteit om het voertuig ook op te kunnen laden wanneer er even geen gelijkstroomlader (DC) voorhanden is.

BENT U AL KLAAR VOOR DE NIEUWE GENERATIE DAF?

De nieuwe generatie DAF biedt maximaal voordeel aan bedrijf en chauffeur. Beter dan dat wordt het eigenlijk niet! Voor een nieuwe of tweedehands DAF, zoals een DAF XF105, bent u natuurlijk altijd welkom bij BLOM-DSW. Bij ons vindt u altijd bedrijfsvoertuigen die aan al uw behoeften voldoen. Wilt u kennismaken met de nieuwe generatie DAF? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies over de nieuwe generatie DAF.