Fiat lanceert de nieuwe Ducato MY2020. | BLOM-DSW

Fiat lanceert de nieuwe Ducato MY2020.De beste Ducato ooit.

De Fiat Ducato is al 5 jaar op rij in 12 verschillende Europese landen marktleider. Dit is te danken aan zijn veelzijdigheid die een oplossing biedt voor nagenoeg elke transport- of werkbehoefte. Van koeltransport, tot distributie of personenvervoer. Daarnaast onderscheidt de Ducato zich door de beste laadvermogens, volumes en asbelastingen in zijn klasse. Deze Fiat Ducato is nu nog beter met onder andere voor het eerst een 9-traps automaat, nieuwe rijhulp en infotainmentsystemen. Daarbij zijn de nieuwe Euro 6D motoren nog zuiniger en schoner. In de loop van 2020 zal er ook een volledig elektrische versie van de Ducato beschikbaar komen.

Motoren

De Fiat Ducato staat al jaren bekend om zijn sterke en betrouwbare motoren. De Ducato is ook het enige model met een specifiek voor de bedrijfswagenbranche ontwikkelde dieselmotor. Het gehele MultiJet 2 motorengamma is nu verbeterd ten opzicht van zijn voorgangers wat resulteert in meer comfort, efficiëntie en nieuwe vermogensvarianten.

Motortype

Vermogen

Maximale Koppel

Beschikbaar als automaat?

2.3 MultiJet 2

120 pk

320Nm / 1400 rpm

Nee

2.3 MultiJet 2

140 pk

350Nm / 1400 rpm

Ja

2.3 MultiJet 2

160 pk

400Nm/ 1500 rpm

Ja

2.3 MultiJet 2

180 pk

450Nm/ 1500 rpm

Ja

3.0 CNG

136 pk

350Nm/ 1500 rpm

Nee

De nieuwe elektronische turbo zorgt voor een optimale luchtopbrengst passend bij het motortoerental en rijstijl van de bestuurder.

9-traps automaat

De nieuwe 9-traps automaat staat voor comfort en een plezierige rijbeleving zonder concessies te hoeven doen in de prestaties. Daarnaast onderscheidt hij zich met een gunstig brandstof verbruik en is de automaat de lichtste in zijn klasse. De elektronische besturing optimaliseert het aandrijfkoppel wat resulteert in een maximale koppel van 450Nm op de 180 pk versie.

De Eco-modus op de automaat zorgt voor een soepeler acceleratie en een speciale schakelstrategie om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren. Daar tegenover staat de power-modus die een snelle motor- en tranmissierepons biedt voor de beste prestaties zelfs onder zware omstandigheden.

UpdateDe nieuwe automaat is uitgebreid getest door bestelauto. De reportage vind je hier!

Ecopack

De 160 en 180 pk worden standaard geleverd met een EcoPack bestaande uit een Start&Stop-systeem, slimme dynamo, elektronisch gestuurde brandstofpomp en ECO-schakelaar. Deze systemen zorgen voor nog lagere bedrijfskosten.

Rijassistentie- en Infotainment.

De Ducato model year 2020 is de beste ooit gemaakt. Niet alleen door de techniek en de motor maar ook vanwege zijn verbeterde connectiviteit, rijassistentie en veiligheid. De modernste systemen stellen de bestuurder in staat om het voertuig in elke situatie onder controle te houden.

Nieuw op de Ducato is:

Dodehoekbewaking: radar sensoren in de achterbumper signaleren naderende voertuigen die voor de bestuurder onzichtbaar zijn als ze zich in de dode hoek van de spiegel bevinden.

Detectie van kruisend verkeer achter de auto: Dezelfde radar in de achterbumper detecteert en signaleert indien voertuigen van opzij naderen bij het achteruitrijden, hierbij wordt de kans op ongevallen bij achteruitrijden kleiner.

Noodstopregeling: Dit systeem controleert of er onmiddellijk gevaar is voor een botsing, indien er niet wordt ingegrepen zal het voertuig zelf een noodstop uitvoeren.

Lane Departure Warning System: waarschuwt de bestuurder bij het onbedoeld wisselen van rijbaan.

Verkeersbordherkenning: de camera achter de voorruit herkend verkeersborden met snelheidslimieten en inhaalverboden en laat deze zien op het info display.

Grootlichtherkenning: Dit systeem schakelt automatisch groot licht aan en uit om zicht in het donker te verbeteren en verblinding van tegenliggers te voorkomen.

Regen- en lichtsensoren: deze sensoren schakelen automatisch de ruitenwissers en het dimlicht aan en uit.

Bandenspanningsbewaking: Systeem dat permanent de bandenspanning controleert en bij spanningsverlies een melding op het dashboard geeft.

Connectiviteit en Design

Het infotainment aanbod van de Ducato wordt ook uitgebreid met een 7-inch touchscreen met USB-poort en DAB-tuner. Daarnaast biedt het nieuwe systeem Apple CarPlay-integratie en Android Auto-ondersteuning. Het design van de nieuwe Ducato kenmerkt zich door een strakke personenautostyling gecombineerd met het concept van een authentieke bedrijfswagen. Er heerst een sterk gevoel van dynamiek, kwaliteit, veiligheid en robuustheid. Het credo ‘design ontmoet functionaliteit’ is dan ook in ere gehouden. De neus van de Ducato is geheuld in een titaniumkleurige grille en glanzend zwarte koplampomlijstingen.

Al met al is de nieuwe Ducato MY2020 de beste Ducato ooit geproduceerd.