DAF Lowdecker excelleert tegenover concurrenten. | BLOM-DSW

DAF Lowdecker excelleert tegenover concurrenten.

In de oktober editie van BIGtruck magazine test het tijdschrift 4 verschillende lowdeck trekkers. De DAF XF neemt het in deze test op tegen een Volvo, Renault en Mercedes trekker. Lowdeck trekkers zijn populair omdat ze het mogelijk maken een megatrailer te koppelen met een inwendige hoogte van 3 meter. Ideaal voor het transport van grotere volumes door heel Europa.

Schotelhoogte, bodemvrijheid en wegligging.

Lager betekent ook kwetsbaarder voor schade door drempels, heuvels en helling. Om deze reden is ook de bodemvrijheid mee genomen in de test en ook de rijeigenschappen van de extra lage trucks. Door de verschillende chassis aanpassingen zijn deze namelijk geheel anders dan bij de standaard trucks.

DAF als beste uit de test

Uiteindelijk kwam de DAF lowdeck trekker uit beste uit de test van BIGtruck. Het tijdschrift is zeer te spreken over de schotelhoogte van slechts 910 mm, dit is 31 mm lager dan haar concurrenten. Daarnaast kan DAF de grootste brandstoftank leveren van maximaal 1.250 liter. Daarbij is het rijcomfort nog zeer comfortabel en de bodemvrijheid goed.

Het gehele verslag is terug te vinden in de oktober editie van BIGtruck