Iveco introduceert de nieuwe Daily MY22. | BLOM-DSW Iveco

Iveco introduceert de nieuwe Daily MY22.

Op 1 juni heeft Iveco de nieuwe Daily Air-Pro-Familie geïntroduceerd. De nieuwe Daily is o.a. uitgerust met een unieke intelligente pneumatische ophanging en slimme elektronische bedieningselementen. Een primeur in de industrie welke het rijcomfort verbetert en de lading en bestuurder van het voertuig beschermt.

Daarnaast is de Daily 2,3-liter motor verder geoptimaliseerd waardoor het voldoet aan de Euro 6-D Final vereisten. Dit levert tot 6% extra brandstofbesparing op en zorgt voor een koppeltoename tot 15% voor veeleisende klussen.

AIR-PRO ophanging

De nieuwe Daily introduceert de AIR-PRO pneumatische ophanging. Deze nieuwe ophanging past zich voortdurend aan aan de omstandigheden om een soepele en veilige rit voor bestuurder en lading te garanderen. De AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) unit reageert vrijwel meteen op de ondergrond en berekent elke 10 milliseconden de ideale druk op elke schokdemper. Dit resulteert in 25% minder trillingen en zorgen voor een maximale comfortabele rijervaring.

De chauffeur is in staat om het AIR-PRO systeem aan te passen aan zijn eigen voorkeur. Zo kunnen zij er met de Soft instelling voor kiezen om comfort prioriteit te geven. Met de Belasting functie wordt er prioriteit gegeven aan het optimaliseren van hantering en rolregeling in volledige belastingsomstandigheden. Met de Auto functie past de ophanging zich aan aan de voertuigbelasting. Dit resulteert in 30% minder overhelling in bochten, waardoor de veiligheid van de bestuurder wordt verbeterd.

Daarnaast maakt de nieuwe ophanging laden en lossen een stuk eenvoudiger. Het systeem kan de chassishoogte van het voertuig in minder dan 10 seconden aanpassen. Daarnaast zorgt de geheugenfunctie ervoor dat de uitlijning met de meest gebruikte laaddocks wordt onthouden.

Iveco Driver Pal Via Amazon Alexa

Het nieuwe IVECO driver pal stelt de bestuurder in staat om te communiceren met hun voertuig, collega chauffeurs en toegang te krijgen tot diensten van IVECO met spraakopdrachten via Amazon Alexa. Zo kan de chauffeur de gezondheidsstatus van zijn voertuig controleren, het navigatiesysteem instellen en indien nodig hulp vragen om veiliger te rijden en brandstof te besparen. Daarnaast brengt MYCOMMUNITY de bestuurder in contact met collega chauffeurs. Op die manier kan er advies uitgewisseld worden en er om hulp worden gevraagd. Dit op ongeplande stops en vertragingen te voorkomen. De automatische vertaling lost de taalbarrière op.

Nieuwe handgeschakelde versnellingsbak

De nieuwe Daily introduceert een nieuwe handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen. De nieuwe versnellingsbak biedt de beste schakelbaarheid in zijn klasse en zorgt voor meer comfort tijdens lange werkdagen achter het stuur. Daarnaast is het mogelijk om de 2,3-liter uit te rusten met dezelfde koppeling als de 3,0-liter motor, waardoor de robuustheid, één van de speerpunten van Iveco aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast is de duurzaamheid met maximaal 18% verbeterd. De interval voor het verversen van de transmissie olie is verlengt tot 350.000 km wat een verdere verlaging van de onderhouds- en reparatiekosten tot 4% realiseert.

Traagschuim 

Ook nieuw zijn de traagschuimstoelen. Een primeur voor lichte bedrijfswagens. Het schuimt vormt zich naar het lichaam en verdeelt het gewicht. Dit resulteert in lagere drukpieken, ultiem comfort en minder kans op rugklachten. De voorkussens zijn 20mm langer en 15mm dikker wat een betere ondersteuning geeft aan bestuurders met langere benen.

Motor line-up

De nieuwe Daily blijft trouw aan zijn uitgebreide en veelzijdige motorgamma. De 2.3-liter F1A met vermogen tussen de 116 pk tot 156 pk en de 3.0-liter F1C met vermogen van 160 tot 210 pk. Ook blijft Iveco trouw aan zijn duurzame roeping met de 3,0-liter CNG-motor die een vermogen levert van 136 pk en 350 Nm

De nieuwe Daily voldoet aan de Euro 6D Final- en Euro VI-E normen.