40 jaar veelzijdig, betrouwbaar en efficiënt | BLOM-DSW Iveco

40 jaar veelzijdig, betrouwbaar en efficiënt

Iveco viert 40 jaar succes, erkend door miljoenen klanten over de hele wereld, en bekroond met meerdere prestigieuze internationale prijzen.

Het 40 jarige succes van de Daily is bekroond met de titel: “International Van of the Year 2018” voor haar duurzame Daily Blue Power familie.

Gamechanger

 In 1978 zorgde de lancering van de Iveco Daily voor een revolutie in de lichte bedrijfswagen branche. Met een chassis afgeleid van een vrachtwagen, een onafhankelijke voorwielophanging en een achterwielaandrijving veroverde de Daily de markt. Deze specificaties zorgde voor een unieke veelzijdigheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.

Inmiddels rijdt de derde generatie Daily rond en is deze de afgelopen 40 jaar flink door ontwikkeld. Toch is de Daily altijd trouw gebleven aan zijn DNA. Nieuwe innovaties hebben er in de loop der jaren voor gezorgd dat de Daily kampioen is in duurzaamheid. Dit in de vorm van de Iveco Daily Blue Power familie.

Veelzijdigheid

De basis van het succes ligt 40 jaar terug bij de keuze om gebruik te maken van het unieke chassis dat robuustheid en veelzijdigheid geeft. Het ladder-chassis met speciale C-vormige dwarsbalken is het beste platform voor carrosseriebouwers om zich aan te passen aan de meest uiteenlopende opbouwen. campers, koeriers, afvalinzameling, kippers, kranen trekkers en ambulances. Het is allemaal mogelijk met de Iveco Daily.

Iveco biedt met de Daily het breedste assortiment in de branche met een voertuiggewicht van 3.3 tot 7.2 ton en een vrachtvolume 7.3 tot 19.6 m3.

Duurzaam

De Blue Power-familie is koploper op het gebied van duurzaamheid en is uitgerust met de meest geavanceerde diesel en tractie technologieën. De Daily Euro 6 is RDE 2020 Ready, dit houdt in dat de range als eerste LCV klaar is voor de nieuwe Emissie eisen van 2020. Daarnaast is de Hi-Matic Natural Power het eerste CNG-voertuig met een 8-versnellingsbakautomaat in de bedrijfswagen industrie. Samen met de Zero emission Daily Electric biedt de Daily de perfecte oplossing voor leveringen in stedelijke gebieden met de strengste geluids- en emissievoorschriften.

40- jaar primeurs en het stellen van nieuwe normen:

1978

Eerste bestelwagen met 17m3 laadvolume en een binnen hoogte van 210 cm

1984

Uitbreiding van de range met de komst van de eerste 4x4

1985

De TurboDaily is de eerste bedrijfswagen met turbodieseltechnologie.

1992

De Spaanse fabriek in Valladolid wordt in gebruik genomen.

1996

Het motoren gamma wordt uitgebreid, er is keuze uit een 2,5 en een 2,8 liter dieselmotor.

1998

De ECODaily is de eerste bedrijfswagen op aardgas. (CNG).

1999

Introductie van de 2de generatie Daily, deze wordt direct Van of the Year 2000. Ne het eerste voertuig met Common Rail-technologie

2000

In het Braziliaanse  Suzzara wordt de nieuwe fabriek in gebruik genomen.

2004

Iveco comt met een krachtige 3,0-Liter motor die een 176 pk levert

2006

ESP wordt geintroduceerd, ESP regelt de besturing van het voertuig tijdens het sturen en remmen.

2009

Iveco introduceerd de 7-tons versie

2010

De Iveco Daily is in totaal 2 miljoen keer verkocht.

2014

De derde generatie Daily wordt ook meteen bekroond tot International Van of the Year 2015.

2015

De Hi-Matic automaat is een instant succes en onmiddellijk een bestseller

2016

Het EcoSwitch en PRO-systeem zorgen voor nog meer brandstofbesparing zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit.

2017

De Blue Power familie wordt geïntroduceerd en wordt uitgeroepen tot Van of the Year 2018.