Kernwaarden | BLOM-DSW Fiat

Kernwaarden

“Fiat Group Automobiles LCV is opgericht met de missie om bedrijven, klein en groot, te helpen hun business te laten groeien. Door middel van veel kennis van zaken en het vermogen om te innoveren kan Fiat Professional bedrijven bedienen die op zoek zijn naar productiviteit, gebruiksgemak en een laag brandstofverbruik in hun bedrijfswagens.”

Tot 2007 heeft Fiat bedrijfswagens verkocht onder haar eigen naam. In 2007 is het merk Fiat Professional opgericht als onderdeel van Fiat Auto onder Fiat Group S.p.A. (nu Fiat Chrysler Automobiles). Daardoor delen de bedrijfswagens van Fiat Professional veel techniek met andere onderdelen van Fiat Group (Fiat Powertrain Technologies, Magnetti Marelli, Teksid, Iveco).

Productiviteit & gebruiksgemak

Fiat Professional bedrijfswagens zijn ontworpen om de berijder een gebruiksvriendelijk voertuig te bieden. Hierbij kan worden gedacht aan:

  • Een goede instap en ergonomische zitpositie
  • Veel slimme opbergruimtes in de cabine
  • Comfortabele zetels met veel stelmogelijkheden
  • Grote laadvolumes door praktisch ontwerp
  • Slimme oplossingen voor alledaags gebruik

Brandstof efficiency

Een van de speerpunten van Fiat Professional is het lage brandstofverbruik. Met de uitvinding van Common Rail technologie heeft Fiat vanaf 1997 een voorsprong in brandstof efficiency. Dit systeem is doorontwikkeld naar Multijet 2 technologie met maar liefst 8 inspuitingen per arbeidsslag. Hierdoor wordt een optimale verbranding bereikt. In 2012 en 2013 zijn de Fiat Ducato en Fiat Fiorino uitgeroepen tot de zuinigste en meest milieuvriendelijke bedrijfswagens in hun klasse, door de ANWB en Stichting Natuur & Milieu. Fiat Professional is met Iveco de enige fabrikant die hun voertuigen af fabriek voorziet van CNG motoren zonder afbreuk te doen aan de laadruimte en het laadvermogen.

Ook kunnen de bedrijfswagens van Fiat Professional worden uitgerust met een Start&Stop systeem. Dit systeem schakelt de motor uit als de berijder bijvoorbeeld voor het stoplicht staat te wachten en schakelt bij het aanraken van de koppeling direct weer in. Het Start&Stop systeem maakt een brandstofbesparing tot 15% mogelijk.

Compacte krachtige motoren

Fiat heeft zich sinds haar oprichting in 1899 steeds verder gespecialiseerd in het produceren van compacte en zuinige voertuigen. Deze filosofie komt ook terug in de bedrijfswagens van Fiat Professional. Door gebruik te maken van de MultiJet 2 en turbo techniek, worden er met een relatief kleine cilinderinhoud indrukwekkende prestaties geleverd, zonder afbreuk te doen aan het brandstofverbruik.

De motoren van Fiat Professional worden ontwikkeld en geproduceerd door Fiat Powertrain Technologies. FPT is tevens de leverancier voor motoren van o.a. Alfa Romeo, Jeep, Lancia, Chrysler, Maserati en het Formule 1 team van Ferrari.

Italiaans design

De bedrijfswagens van Fiat Professional onderscheiden zich van de massa door het unieke Italiaanse design. Dit design komt niet alleen terug in het exterieur van de voertuigen, maar ook in het interieur. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen om de berijder een prettige werkplek te bieden. Dit komt tevens terug in de kleurstelling van het interieur en de zetels. Daarnaast hebben de bedrijfswagens van Fiat Professional een eigentijdse uitstraling door het gebruik van bijvoorbeeld pianolak en RVS look interieurdelen.

Actieve en passieve veiligheid

De veiligheid van de inzittenden van een bedrijfswagen van Fiat Professional wordt gewaarborgd door diverse systemen. Zo zijn alle voertuigen van Fiat Professional standaard uitgerust met ESP, diverse airbags, automatische gordelspanners en ABS met EBD. Daarnaast kunnen de auto’s worden voorzien van een scala aan veiligheidssystemen, waaronder LAC, 360 graden airbags, HBA en Traction+. De bedrijfswagens van Fiat Professional scoren altijd goed in de voorgeschreven crashtests door een doordachte kreukelzone.