Innovaties | BLOM-DSW Fiat

Innovaties

Fiat Professional loopt altijd voorop in de ontwikkeling van nieuwe technieken op het gebied van aandrijflijnen, technologie en veiligheid. Onderstaand leest u over een aantal revolutionaire innovaties van Fiat Professional.

Multijet 2 technologie

Met de introductie van de Common Rail techniek in 1997 heeft Fiat Professional de basis gelegd voor de ontwikkeling van zuinigere dieselmotoren. De Common Rail techniek is een techniek die heden ten dage door alle merken wordt gebruikt, voor zowel personen- als bedrijfs- en vrachtauto's. Na de ontwikkeling van het Common Rail inspuitsysteem heeft Fiat het inspuitsysteem doorontwikkeld naar vijf inspuitingen per arbeidsslag. Dit systeem werd MultiJet techniek genoemd. In 2007 is de tweede generatie van MultiJet motoren geïntroduceerd: MultiJet 2.

Met de Fiat Professional bedrijfswagens kiest u voor de revolutionaire motorentechnologie van de nieuwe MultiJet 2 diesels. Deze krachtbronnen combineren hogere prestaties met lagere emissies. Het nieuwe motorengamma stelt u in staat om meer werk te verzetten en tegelijk het milieu te ontzien. De motoren zijn voorzien van een nieuw injectiesysteem dat een optimale verbranding garandeert, waardoor ze een hoog vermogen combineren met minimale emissies. Door de toepassing van maar liefst 8 inspuitmomenten per arbeidsslag zijn de MultiJet 2 motoren stiller en zuiniger, wat zorgt voor meer rijcomfort en meer rust.

Blue&Me

Blue&Me is een systeem wat voorkomt uit een samenwerking tussen Fiat Group en Microsoft. Met Blue&Me kan de berijder zijn telefoon, TomTom navigatiesysteem en zijn muziek koppelen aan zijn voertuig via Bluetooth. Vervolgens zijn al deze functies te bedienen via het stuurwiel of via spraakbesturing. Zo hoeft de bestuurder zijn handen niet van het stuur te halen terwijl hij zijn navigatie bediend, een telefoongesprek houdt of zijn favoriete muziek op zoekt. Ook heeft het Blue&Me systeem een functie voor het oplezen van SMS berichten.

TomTom navigatie

De TomTom navigatie kan middels een houder, zonder snoeren of kabels, worden geïntegreerd in het dashboard van uw bedrijfsvoertuig. Deze TomTom zorgt er niet alleen voor dat de bestuurder altijd via de snelste route op zijn bestemming komt, maar geeft ook aan waar het dichtstbijzijnde tankstation is als de tank leeg begint te geraken. In de nieuwe Fiat Ducato is er ook een mogelijkheid voor een geïntegreerd TomTom navigatiescherm. Ook kan er via ECO:Drive worden gemonitord of er zuinig wordt gereden. Deze data kan vervolgens worden ingelezen in het programma op de PC om te zien waar er verbeteringen te behalen zijn.

Natural Power

CNG is de Engelse afkorting voor Compressed Natural Gas. CNG wordt gemaakt door aardgas onder hoge druk te comprimeren. Wie het over CNG heeft, heeft het over Fiat Professional. De ‘Natural Power’ modellen bij Fiat Professional zijn inmiddels niet meer weg te denken. Fiat Professional levert namelijk zowel de Ducato als de Doblò Cargo en de Fiorino op CNG. Het rijden op aardgas levert een groot aantal voordelen. Voorop staat het uiteraard het milieu. Er is namelijk geen uitstoot van ‘deeltjes’ en de emissie van stikstofoxiden vermindert tot wel 90% ten opzichte van vergelijkbare dieselmotoren. Ook heeft het voertuig met deze brandstof toegang tot gebieden waar dieselmotoren worden geweerd en kan er gewoon gebruik worden gemaakt van parkeergarages.

De kosten van een kg CNG bedragen momenteel ongeveer 1 euro inclusief BTW (2015). Het verbruik ligt op hetzelfde niveau als een vergelijkbaar model op diesel (1 liter: 1,42 euro). Kortom: altijd voordeliger. Daarnaast kan er momenteel gebruik worden gemaakt van een aantal fiscale voordelen bij het rijden op CNG, bijvoorbeeld willekeurige afschrijving en een aanschafsubsidie tot 4250 euro.