Het merk Fiat Professional | BLOM-DSW Fiat

Het merk Fiat Professional

Fiat Professional maakt deel uit van Fiat Chrysler Automobiles en richt zich op de verkoop en het onderhoud van lichte bedrijfswagens. In 1903 werd de eerste bedrijfswagen van Fiat geproduceerd en sindsdien heeft Fiat, door continue te innoveren, een prominente rol in de bedrijfswagenmarkt gespeeld. 

Organisatie

De producten van Fiat Professional worden geproduceerd in 8 verschillende fabrieken over de gehele wereld. De grootste fabriek staat in Val di Sangro in Italië, waar de Fiat Ducato wordt geproduceerd. De verkoop- en serviceorganisatie van Fiat Professional telt meer dan 1400 dealers en 7500 servicepunten door Europa. Door de fusie met de Chrysler Group in 2013 heeft Fiat Professional nu ook voet gezet in de Verenigde Staten. Een andere belangrijke markt voor Fiat Professional is Zuid-Amerika. In 2021 fuseert de FCA Group met de PSA Group om samen meer slagkracht te hebben op de concurerrende markt en extra te kunnen investeren in duurzaamheid. FCA en PSA gaan verder onder de naam Stellantis.

Fiat Power Train

Alle motoren van Fiat Professional worden geproduceerd door Fiat Powertrain Technologies FPT). FPT is de motorenfabriek van de Fiat Group S.p.A. en levert motoren aan o.a. Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Iveco, Dodge, Maserati, Ferrari en Jeep. Daarnaast speelt FPT een grote rol en de productie van motoren voor scheepsvaart en landbouwtoepassingen.

Modellenaanbod

Met de Fiat Fiorino, Fiat Doblo Cargo, Fiat Talento en Fiat Ducato biedt Fiat Professional het breedste modellenaanbod in de markt voor lichte bedrijfswagens. Door de continue ontwikkeling van de bedrijfswagens, service en dienstverlening heeft Fiat Professional reeds 6 keer de prestigieuze erkenning International Van of the Year gewonnen.

Service en dienstverlening

Naast het leveren van bedrijfswagens biedt Fiat Professional tevens een breed scala aanverwante diensten. Via FGA Capital kunt u bij Fiat Professional terecht voor: financieringen, leasing, onderhoudscontracten, verzekeringen en verlengde garantie. Zo heeft u alles onder een dak.