De nieuwe Fiat Ducato: hoog laadvermogen, veel comfort en een laag verbruik | BLOM-DSW Fiat

Fiat Ducato

De Fiat Ducato is al jaren Europees marktleider in 12 verschillende landen. Dit is te danken aan zijn veelzijdigheid die een oplossing biedt voor nagenoeg elke transport- of werkbehoefte. Van koeltransport, tot distributie of personenvervoer. Daarnaast onderscheidt de Ducato zich door de beste laadvermogens, volumes en asbelastingen in zijn klasse. De nieuwe Ducato is voorzien van geavanceerde rijassistentie- en veiligheidssystemen. Een nieuw dashboard, digitale cockpit, nieuwe aandrijflijnen en voor het eerst is autonoom rijden level 2 in een bedrijfswagen mogelijk.

Motorengamma

De nieuwe lichtere Multijet3-dieselmotoren (Euro 6D-Final) zijn zuiniger in verbruik en hebben een lagere CO2-uitstoot (tot 7%). Ze zijn beschikbaar in vier vermogensniveaus (120, 140, 160 en 180 pk) met een nieuwe en verbeterde handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische 9-traps transmissie (niet op 120 pk versie). De nieuwe motoren zijn leverbaar in zowel Light Duty als Heavy Duty homologaties.

9-traps automaat

De nieuwe 9-traps automaat staat voor comfort en een plezierige rijbeleving zonder concessies te hoeven doen in de prestaties. Daarnaast onderscheidt hij zich met een gunstig brandstof verbruik en is de automaat de lichtste in zijn klasse. De elektronische besturing optimaliseert het aandrijfkoppel wat resulteert in een maximale koppel van 450Nm op de 180 pk versie.

De Eco-modus op de automaat zorgt voor een soepeler acceleratie en een speciale schakelstrategie om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren. Daar tegenover staat de power-modus die een snelle motor- en tranmissierepons biedt voor de beste prestaties zelfs onder zware omstandigheden.

E-Ducato

De Ducato is ook leverbaar al volledig elektrische bedrijfswagen. Hierbij is keuze uit twee accu-pakketten. Het standaard pakket van 47 kWh levert een actieradus van 230 km waarbij u met het 79 kWh accupakket een bereik heeft van 370 km. Beide varianten worden geleverd met een elektromotor welke een 123pk levert en een koppel heeft van 280Nm

Interieur

In 2021 heeft Fiat het complete dashboard opnieuw ontworpen. Daarnaast zijn ook het stuur, de versnellingspook en deurpanelen onder handen genomen. Dit alles geeft de Ducato zijn frisse look. Onder meer satellietnavigatiesysteem inclusief TomTom 3D-kaarten en draadloze Apple Carplay/Android Auto zijn gemakkelijk te bedienen op het vernieuwde 10” UConnect touchscreen infotainmentsysteem. Overigens zijn de 5”en 7”systemen ook nog beschikbaar. Daarsnaast is er een compleet digitaal instrumentencluster beschikbaar waar tal van rij- en navigatie-informatie op af te lezen is. 

Meer veiligheid

De Ducato heeft een compleet assortiment aan geavanceerde rijhulpsystemen en is de eerste bedrijfswagen die autonoom kan rijden volgens niveau 2. Snelheidsbeperking, Brake Assist, verkeersbordherkenning, ACC, Lane Keep Assist en Traffic Jam Assist behoren allemaal tot de mogelijkheden. Naast de rijhulp- en parkeersystemen wordt de bedrijfswagen aangevuld met een digitale binnenspiegel. Ook is het reeds bekende ESC-systeem met Cross-Wind Assist, Trailer Stability Control en Post Collision Braking verbeterd. Tot slot is Active Park Assist, een semi-autonome hulp voor parallelle en loodrechte parkeermanoeuvres ook leverbaar op de bestelwagen. 

Full-LED Technologie

Wat meteen de aandacht trek als je voor de Ducato staat zijn de full-LED koplampen. De lichten bieden 30% meer helderheid dan conventionele halogeenkoplampen en gaan langer wat ze duurzamer maakt. 

Gesloten bestelwagen

De Fiat Ducato gesloten bestelwagen is leverbaar in vier wielbases en drie dakhoogtes. Door de vierkante bouw van de laadruimte biedt de Fiat Ducato het grootste laadvolume in zijn klasse. Daarnaast is de Fiat Ducato gebouwd op een breed chassis waardoor de ruimte tussen de wielkasten optimaal benut kan worden. Het rijgedrag van de Fiat Ducato is door de verbeterde ophanging nu nog comfortabeler. De bestelwagen kan worden geleverd in verschillende gewichtsklassen van 2,8 tot 3.5 ton. Daarnaast is de Ducato ook leverbaar in Heavy uitvoering met een zwaardere wielophanging, grotere remschijven en een G.V.W. tot 4,25 ton. De Fiat Ducato biedt daarmee de hoogste laadvermogens in zijn klasse.

Chassis Cabine

De Fiat Ducato is tevens leverbaar als chassis cabine, geschikt voor opbouw. Door het lage eigen gewicht biedt de Fiat Ducato chassis cabine een groot laadvermogen, ook met een zware opbouw. Er zijn zelfs een aantal oplossingen af fabriek leverbaar, zoals een pick-up en een drieweg kipper. De robuuste bouw van de Fiat Ducato garandeert daarbij een duurzaam voertuig. Tot slot is de Fiat Ducato ook leverbaar als Platformchassis. Het Platformchassis is zeer geschikt voor opbouw naar verkoopwagen of mobiele werkplaats, doordat men vanaf de cabine door kan lopen naar de laadruimte. Ook is het Platformchassis nog lager gebouwd dan het normale chassis.

Personenvervoer

Ook is de Fiat Ducato leverbaar in een uitvoering voor personenvervoer voor 9 of 14 personen. Door de luxe uitvoering is de Fiat Ducato bij uitstek geschikt voor inzet als taxibus of zelfs VIP-vervoer. De passagiersruimte kan geheel naar wens worden ingericht en ook een uitvoering voor rolstoelvervoer is mogelijk.

Uw Fiat Ducato direct leverbaar

BLOM-DSW heeft altijd een groot aantal Fiat Ducato bestelwagens op voorraad in diverse uitvoeringen. Deze bedrijfswagens zijn scherp geprijsd en binnen twee weken te leveren. Dus heeft u interesse in een nieuwe of gebruikte Fiat Ducato, kijk dan bij onze Fiat voorraad