Fiat Talento: De juiste combinatie van capaciteit en flexibiliteit BLOM-DSW Fiat

Fiat Talento

De Talento is sinds juni 2016 de vervanger van de succesvolle Fiat Scudo. Geheel in de traditie van Fiat is de Talento vernoemd naar een oude munteenheid. Daarnaast heeft de naam een dubbele betekenis en is een mooie knipoog naar zijn werkelijke talent.

Talento voor elke transport behoefte

De Talento is de ideale werkpartner en is in beschikbaar in diverse carrosserie varianten. Gesloten bestelbus, dubbele cabine, personenwagen of platform chassis. De Talento biedt een oplossing op al uw vragen. Compacter dan de Ducato maar door zijn breedte nog steeds met een grote laadcapaciteit.

Mortoren en uitvoering

De Talento Biedt keuze uit drie 1.6-liter dieselmotoren die alle voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Het gamma is als volgt:

Motor

1.6 120 pk MultiJet

1.6 145 pk MultiJet

1.6 170 pk MultiJet

Vermogen

120 pk

145 pk

170 pk

Koppel

300 Nm

350 Nm

380 Nm

Alle motoren van de Talento zijn voorzien van het SRC systeem. Dit systeem maakt gebruik van AdBlue om de uitstoot van stikstofoxide terug te dringen waardoor er minder schadelijke stoffen in het milieu terecht komen. Alle drie de motorsoorten zijn voorzien van turbo’s met variabele geometrie. Daarmee wordt zowel de emissie beperkt, maar ook het brandstofgebruik. De TwinTurbo zorgt voor soepel rijgedrag, snelle reactie op het gaspedaal en vermogen bij hoge snelheid. De eerste turbo levert extra trekkracht bij lage toerentallen waarbij de tweede in actie komt bij hoge toerentallen en zorgt voor een krachtige acceleratie bij een hogere snelheid.

Uitrustingsniveau’s

Zoals je bij Fiat gewend bent is ook de Talento weer te bestellen in verschillende uitrustingsniveaus: de Actual, Basis en SX. De Actual uitvoering is het instapmodel van de Talento en biedt de beste prijs/kwaliteitsverhouding in de markt. Met de Basis uitvoering breidt u de standaarduitrusting uit met o.a. airconditioning, mee gespoten bumperdelen voor, elektrische buiten spiegels en Radio/MP3 speler met stuurwielbediening, bluetooth en USB/Aux-aansluiting. Bij de SX uitvoering worden daar onder meer ook nog een Leder stuurwiel, mistlampen voor, LED dag rijverlichting, Cruise control en parkeersensoren bij.