De nieuwe Fiat Ducato: hoog laadvermogen, veel comfort en een laag verbruik | BLOM-DSW Fiat

Fiat Ducato

De Fiat Ducato is al jaren Europees marktleider in 12 verschillende landen. Dit is te danken aan zijn veelzijdigheid die een oplossing biedt voor nagenoeg elke transport- of werkbehoefte. Van koeltransport, tot distributie of personenvervoer. Daarnaast onderscheidt de Ducato zich door de beste laadvermogens, volumes en asbelastingen in zijn klasse. Bij de Fiat Ducato MY2020 valt voor het eerst een 9-traps automaat onder de keuze mogelijkheden en beschikt u over de nieuwste rijhulpsystemen om de veiligheid nog verder te vergroten. Daarbij zijn de verbeterde Euro6D motoren nog zuiniger en schoner.

Motorengamma

De Fiat Ducato staat al jaren bekend om zijn sterke en betrouwbare motoren. De Ducato is ook het enige model met een specifiek voor de bedrijfswagenbranche ontwikkelde dieselmotor. Het gehele MultiJet 2 motorengamma is nu verbeterd ten opzicht van zijn voorgangers wat resulteert in meer comfort, efficiëntie en nieuwe vermogensvarianten.

Motortype

Vermogen

Maximale Koppel

Beschikbaar als automaat?

2.3 MultiJet 2

120 pk

320Nm / 1400 rpm

Nee

2.3 MultiJet 2

140 pk

350Nm / 1400 rpm

Ja

2.3 MultiJet 2

160 pk

400Nm/ 1500 rpm

Ja

2.3 MultiJet 2

180 pk

450Nm/ 1500 rpm

Ja

3.0 CNG

136 pk

350Nm/ 1500 rpm

Nee

De nieuwe elektronische turbo zorgt voor een optimale luchtopbrengst passend bij het motortoerental en rijstijl van de bestuurder. 

E-Ducato

De Ducato is ook leverbaar al volledig elektrische bedrijfswagen. Hierbij is keuze uit twee accu-pakketten. Het standaard pakket van 47 kWh levert een actieradus van 230 km waarbij u met het 79 kWh accupakket een bereik heeft van 370 km. Beide varianten worden geleverd met een elektromotor welke een 123pk levert en een koppel heeft van 280Nm

9-traps automaat

De nieuwe 9-traps automaat staat voor comfort en een plezierige rijbeleving zonder concessies te hoeven doen in de prestaties. Daarnaast onderscheidt hij zich met een gunstig brandstof verbruik en is de automaat de lichtste in zijn klasse. De elektronische besturing optimaliseert het aandrijfkoppel wat resulteert in een maximale koppel van 450Nm op de 180 pk versie.

De Eco-modus op de automaat zorgt voor een soepeler acceleratie en een speciale schakelstrategie om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren. Daar tegenover staat de power-modus die een snelle motor- en tranmissierepons biedt voor de beste prestaties zelfs onder zware omstandigheden.

Gesloten bestelwagen

De Fiat Ducato gesloten bestelwagen is leverbaar in vier wielbases en drie dakhoogtes. Door de vierkante bouw van de laadruimte biedt de Fiat Ducato het grootste laadvolume in zijn klasse. Daarnaast is de Fiat Ducato gebouwd op een breed chassis waardoor de ruimte tussen de wielkasten optimaal benut kan worden. Het rijgedrag van de Fiat Ducato is door de verbeterde ophanging nu nog comfortabeler. De bestelwagen kan worden geleverd in verschillende gewichtsklassen van 2,8 tot 3.5 ton. Daarnaast is de Ducato ook leverbaar in Heavy uitvoering met een zwaardere wielophanging, grotere remschijven en een G.V.W. tot 4,25 ton. De Fiat Ducato biedt daarmee de hoogste laadvermogens in zijn klasse.

Chassis Cabine

De Fiat Ducato is tevens leverbaar als chassis cabine, geschikt voor opbouw. Door het lage eigen gewicht biedt de Fiat Ducato chassis cabine een groot laadvermogen, ook met een zware opbouw. Er zijn zelfs een aantal oplossingen af fabriek leverbaar, zoals een pick-up en een drieweg kipper. De robuuste bouw van de Fiat Ducato garandeert daarbij een duurzaam voertuig. Tot slot is de Fiat Ducato ook leverbaar als Platformchassis. Het Platformchassis is zeer geschikt voor opbouw naar verkoopwagen of mobiele werkplaats, doordat men vanaf de cabine door kan lopen naar de laadruimte. Ook is het Platformchassis nog lager gebouwd dan het normale chassis.

Personenvervoer

Ook is de Fiat Ducato leverbaar in een uitvoering voor personenvervoer voor 9 of 14 personen. Door de luxe uitvoering is de Fiat Ducato bij uitstek geschikt voor inzet als taxibus of zelfs VIP-vervoer. De passagiersruimte kan geheel naar wens worden ingericht en ook een uitvoering voor rolstoelvervoer is mogelijk.

Uw Fiat Ducato direct leverbaar

BLOM-DSW heeft altijd een groot aantal Fiat Ducato bestelwagens op voorraad in diverse uitvoeringen. Deze bedrijfswagens zijn scherp geprijsd en binnen twee weken te leveren. Dus heeft u interesse in een nieuwe of gebruikte Fiat Ducato, kijk dan bij onze Fiat voorraad