De Fiat Scudo is de middelste bus van Fiat Professional. De hele modellenreeks van Fiat is vernoemd naar een Italiaanse munt. De Scudo vormt hierop geen uitzondering. De naam komt van het Latijnse woord ‘Scutum’, wat ‘schild’ betekent, en werd tot de 19e eeuw gebruikt als muntstuk uit goud of zilver. De compleet vernieuwde Fiat Scudo heeft het stokje overgenomen van de Fiat Talento. De Scudo is te leveren met dieselmotoren met verschillende vermogensvarianten, indien gewenst ook met een 8-traps automaat. De vier verschillende dieselmotoren zijn compleet vernieuwd en bieden uitstekende prestaties gecombineerd met een relatief lage CO2-uitstoot. Ook volledig elektrisch behoort tot de mogelijkheden. Heeft u meerdere zitplaatsen nodig, dan kunt u kiezen voor de Scudo met dubbele cabine. Heeft u interesse in de Fiat Scudo? Dan bent u bij BLOM-DSW aan het juiste adres.

Van Dam Expresse - Fiat Scudo

Voor ieder het juiste formaat

De nieuwe Scudo en E-Scudo zijn ontworpen als veelzijdige bedrijfswagen en voelen aan als een personenauto. Hierdoor ervaart u optimaal comfort en gemak. Door de hoogte van 1,90 meter zijn alle parkeergarages eenvoudig toegankelijk. De maxi-versie laat een lengte van 5,30 meter zien, waardoor de bedrijfswagen geschikt is voor de meest uiteenlopende beladingen. Kiest u voor de L3-versie, dan heeft u een maximaal laadvolume van 6,1 kubieke meter. Afhankelijk van de lengteversie is zowel de Fiat Scudo als de Fiat E-Scudo leverbaar met een laadvermogen tot 1,4 ton. Rijdt u voornamelijk in stedelijk gebied? Dan is er de Fiat Scudo met verkorte wielbasis: de Scudo Compact. Met een lengte van slechts 4,60 meter is dit de ideale bedrijfswagen voor in het drukke stadsverkeer.

Scudo

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk en Fiat laat zien dat hier veel aandacht aan is besteed bij de ontwikkeling van de nieuwe Fiat Scudo. Hij beschikt over de nieuwste technologieën om de bestuurder te ondersteunen en de veiligheid te optimaliseren. Verkeersbordherkenning is mogelijk, waardoor de maximumsnelheid op het infodisplay wordt weergegeven. Met een druk op de knop kan de snelheid direct worden aangepast als u rijdt op de cruise control. Ook Lane Departure Warning, Blind Spot Assist, Forward Collision Warning en AEBS zijn aanwezig. Daarnaast is de Scudo optioneel te voorzien van Grip Control met vijf verschillende instellingen voor het ESC-systeem en een achteruitrijcamera. Alles om de veiligheid op de weg naar een alsmaar hoger niveau te tillen. Oók wanneer de weersomstandigheden niet optimaal zijn.

Instrumentarium Scudo

Van alle markten thuis

De nieuwste vormen van infotainment en connectiviteit ontbreken natuurlijk niet op de Fiat Scudo. U hoeft uw ogen niet meer van de weg te halen door de optie van het head-up display. Deze zorgt dat de informatie die u nodig heeft altijd in uw blikveld aanwezig is. Van snelheid, tot maximumsnelheid, actieradius en navigatieaanwijzingen. Daarnaast is er een uitgebreid infotainmentsysteem beschikbaar. Eventueel ook met geïntegreerd navigatiesysteem. Het systeem biedt een 7 inch kleurenscherm met DAB+ tuner en een USB-aansluiting. Uiteraard ondersteunt het zowel Apple CarPlay als Android Auto zodat u altijd connected kunt blijven met uw telefoon.

Het instrumentarium wordt ondersteund met een digitaal 4 inch lcd-display dat u voorziet van alle belangrijke informatie. Of dit nu de snelheid, het brandstofverbruik, de verbruiksvoorspellingen of informatie over de elektromotor en de laadniveaus is. Ook informatie over de veiligheidssystemen is terug te vinden op dit display.