De Fiat Ducato is al jarenlang marktleider in maar liefst 12 Europese landen. Mede door zijn veelzijdigheid, van koeltransport tot distributie en zelfs voor personenvervoer. Door onder meer het beste laadvermogen, -volume en asbelastingen in zijn klasse te bieden voldoet de Ducato voor iedereen. Daarnaast is het de eerste bedrijfswagen die autonoom rijden level 2 mogelijk maakt. Maak kennis met alle rijassistentie- en veiligheidssystemen en het nieuwe dashboard, de digitale cockpit en de vernieuwde aandrijflijnen.

Ducato

Motorengamma

Over die aandrijflijnen: de nieuwe Fiat Ducato is leverbaar met diverse lichtere MultiJet3-dieselmotoren (Euro 6D-Final). Deze motoren bieden interessante voordelen, zoals een lager brandstofverbruik en een reductie van de CO2-uitstoot tot wel 7%. U heeft de keuze uit vier verschillende vermogensniveaus, van 120 tot 180 pk, en de motoren zijn leverbaar in zowel Light Duty als Heavy Duty homologaties. Alle vermogensniveaus zijn beschikbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. In de loop der jaren is deze bak sterk verbeterd voor soepel schakelen. Daarnaast zijn de 140, 160 en 180 pk uitvoeringen ook leverbaar met een 9-traps automaat.

Ducato dashboard

9-traps automaat

Deze automaat is de lichtste in zijn klasse en weet zich te onderscheiden met een optimale brandstofzuinigheid. De elektronische besturing optimaliseert het aandrijfkoppel wat resulteert in een maximale trekkracht van 450 Nm op de 180 pk versie. De automaat is voorzien van een Eco-modus, welke zorgt voor een soepelere acceleratie en een speciale schakelstrategie om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren. Voor optimale prestaties onder de meest zware omstandigheden is een snelle motor- en transmissierespons noodzakelijk. Hiervoor is de Power-modus beschikbaar. Kortom, als u een optimale en comfortabele rijervaring wenst kunt u niet om de Ducato met automaat heen.

Ducato interieur

Interieur

Fiat heeft het dashboard van de nieuwe Fiat Ducato helemaal opnieuw ontworpen om ervoor te zorgen dat het optimaal voldoet aan de behoeften van de chauffeur. Het vernieuwde 10 inch U-Connect infotainmentsysteem is erg gebruiksvriendelijk en voorzien van alle gemakken zoals een navigatiesysteem, inclusief TomTom 3D-kaarten, en draadloze Apple CarPlay/Android Auto connectiviteit. De kleinere 5 en 7 inch systemen zijn voor de nieuwe Ducato ook nog beschikbaar. Als optie is ook een compleet digitaal instrumentencluster mogelijk waarop u alle belangrijke informatie vindt met betrekking tot de rij- en navigatiefuncties.

Ducato safety

De top op veiligheidsgebied

De nieuwe Ducato is voorzien van een compleet assortiment geavanceerde rijhulpsystemen. Waaronder snelheidsbeperking, Brake Assist, verkeersbordherkenning, Adaptieve Cruise Control, Lane Keep Assist en Traffic Jam Assist. De Fiat Ducato is de eerste bedrijfswagen op de markt die volgens niveau 2 autonoom kan rijden. De digitale binnenspiegel vult de rijhulp- en parkeersystemen slim aan. Cross-Wind Assist, Trailer Stability Control en Post Collision Braking worden samengepakt in het verbeterde ESC-systeem, en ook Active Park Assist is optioneel leverbaar op de Fiat Ducato. De Ducato heeft echt alles aan boord om de veiligheid van de chauffeur, de medeweggebruikers én de lading te garanderen.

LED Ducato

Full-LED Technologie

De nieuwe Fiat Ducato is voorzien van full-LED koplampen die direct de aandacht weten te trekken. Deze koplampen zorgen voor maar liefst 30% meer helderheid dan de conventionele halogeenlampen. Hier komt nog een belangrijk voordeel bij. LED is duurzamer en energiezuiniger. De koplampen gaan daarom aanzienlijk langer mee en verbruiken minder energie.

Ducato Chassis Cabine

Chassis Cabine

De Fiat Ducato is als Chassis Cabine ook geschikt voor opbouw. Van kipper tot pick-up of als platformchassis, wat het voertuig heel geschikt maakt voor opbouw naar een verkoopwagen of een mobiele werkplaats, doordat men vanaf de cabine door kan lopen naar de laadruimte. Een bijkomend voordeel is dat het platformchassis in verhouding tot het reguliere chassis lager gebouwd is, voor optimaal gemak.