DAF XF Euro 6: De truck voor lange afstand transport | BLOM-DSW DAF

DAF XF

De nieuwe DAF XF is de maatstaf voor het transport over de lange afstand. De DAF XF is ontwikkeld voor maximale transport efficiency met een compleet nieuw ontwikkelde 12,9 liter PACCAR MX-13 en 10,8 liter PACCAR MX-11 motoren voor Euro 6. De DAF XF Euro 6 beschikt over een volledig nieuw chassis, een nieuw en aantrekkelijk exterieurdesign en een vernieuwd interieur. Kortom: de beste XF ooit, voor ondernemer én chauffeur.

The New XF Pure Excellence

 DAF is continu bezig met het verbeteren van zijn producten. In mei 2017 heeft DAF de XF op elk gebied naar het hoogste niveau getild. Met deze update bouwt DAF voort op de geweldige reputatie van de Euro 6-trucks. Ze bieden alle voordelen die u gewend bent van onze trucks zoals: betrouwbaarheid, duurzaamheid, comfort en het hoge rendement. Echter nu alles in de overtreffende trap.

 Een hoger koppel bij lagere toerentallen, gecombineerd met geoptimaliseerde aandrijflijnen, zeer efficiënte achterassen, geavanceerde elektronica en aerodynamische verbeteringen, resulteren in een tot 7% lager brandstofverbruik op lange ritten. Daarmee kunt u duizenden euro’s per jaar besparen!

Exterieur

Met zijn krachtige en elegante uitstraling is de nieuwe XF hét visitekaartje voor iedere transportondernemer. Het imposante front, de karakteristieke zwarte grille en de fraaie stijlelementen tekenen onmiskenbaar de nieuwe DAF XF. Bij de ontwikkeling van de nieuwe XF, bouwde DAF door op het alom gewaardeerde cabineconcept, dat bekend staat om z'n toonaangevende ruimte en praktische comfort. De nieuwe ontwerpelementen maken de nieuwe XF tot de meest opvallende trucks op de weg. Deze elementen dragen ook bij aan de uitstekende aerodynamica die uw transportefficiëntie ten goede komen.

 Interieur

Het interieur van de DAF XF cabine is het koninkrijk van de chauffeur. Niemand beseft dit beter dan DAF. Met de nieuwe XF introduceert DAF een nieuwe standaard in chauffeurscomfort. Met 12,6 kubieke meter beschikt de Super Space Cab chauffeur over de grootste cabine in de markt om in te werken, maar ook om in te leven.

Aandrijflijnen

De nieuwe XF wordt geleverd met PACCAR MX-13 en MX-11-motoren. Deze Euro VI motoren zijn ultraschoon en toonaangevend op het gebied van brandstofefficiency, betrouwbaarheid en levensduur.De nieuwe XF wordt aangedreven door de multi-torque PACCAR MX-11 en MX-13 motoren in nieuwe vermogensversies. Dankzij de vele innovaties leveren deze motoren nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement.

PACCAR MX-13

Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe aandrijflijn was om het brandstofverbruik op hetzelfde lage niveau te houden als van de huidige Euro 5 ATe-motoren. De PACCAR MX-13-motor kenmerkt zich door een combinatie van bewezen technologieën en een groot aantal technische innovaties. De motor is leverbaar met vermogens van 410 tot 530 pk.

PACCAR MX-11

De compleet nieuwe 10,8 liter PACCAR MX-11-motor past volledig in de trend naar het realiseren van hoge rendementen met kleinere slagvolumes. De motor met dubbele bovenliggende nokkenassen is ontwikkeld voor de meest uiteenlopende inzet in de DAF XF, met vermogens van 370 pk tot 450 pk.

De Euro 6 PACCAR MX-motoren worden gekoppeld aan vernieuwde PACCAR-versnellingsbakken, geproduceerd door ZF. Tot de nieuwe functionaliteiten van de geautomatiseerde transmissies behoren EcoRoll en Fast Shift, die het rijcomfort ten goede komen en als doel hebben het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder te reduceren. Datzelfde geldt voor de nieuwe achterassen met nieuwe, langere eindoverbrengingen voor lagere motortoerentallen.

Chassis

Het chassis van de DAF XF Euro 6 is compleet nieuw ontwikkeld en biedt hoge laadvermogens door het lage eigen gewicht. De hoge stijfheid zorgt voor uitstekende rijeigenschappen en de componenten zijn uitgekiend gepositioneerd met het oog op de hoogste efficiency. Kortom: een perfecte basis om op te bouwen.

 Uitzonderlijke aandacht voor chauffeur en efficiency

 De nieuwe CF en XF zijn de veiligste trucks op de weg. Ze beschikken standaard over voorzieningen die niet alleen de chauffeur en andere weggebruikers de hoogst mogelijke mate van veiligheid bieden, maar ook bijdragen aan een laag brandstofverbruik en een hoog comfortniveau.

 DAF XF uit voorraad leverbaar

BLOM-DSW heeft altijd een groot aantal DAF XF trekkers op voorraad in diverse uitvoeringen. Deze DAF trekkers zijn voorzien van een complete uitrusting en altijd scherp geprijsd. Bekijk hier onze actuele DAF voorraad.