DAF CF Euro 6: de veelzijdige allrounder | BLOM-DSW DAF

DAF CF

De DAF CF is bij de introductie van Euro VI geheel vernieuwd en zet een nieuwe standaard met lage operationele kosten, een ultiem chauffeurscomfort en vooral een ongeëvenaarde veelzijdigheid. De DAF CF is leverbaar in drie cabinevarianten, drie verschillende motoren en talloze as- en chassisconfiguraties. Daardoor is er voor u altijd een DAF CF op maat!

The New CF Pure Excellence

DAF is continu bezig met het verbeteren van zijn producten. In mei 2017 heeft DAF de CF op elk gebied naar het hoogste niveau getild. Met deze update bouwt DAF voort op de geweldige reputatie van de Euro 6-trucks. Ze bieden alle voordelen die u gewend bent van onze trucks zoals: betrouwbaarheid, duurzaamheid, comfort en het hoge rendement. Echter nu alles in de overtreffende trap.

Exterieur

Dat DAF zich bij de ontwikkeling van de nieuwe CF heeft laten leiden door de kwaliteiten van de veelgeprezen XF Euro 6, blijkt allereerst uit het aantrekkelijke exterieurdesign van de DAF CF. De prominente en fraai geïntegreerde boven- en ondergrille zorgen voor een duidelijke ‘family-look’, waaraan ook het centraal geplaatste chromen paneel met DAF-logo bijdraagt.In mei 2017 heeft DAF nieuwe ontwerpelementen toegepast op de CF waardoor de aerodynamica van de nieuwe CF vebeterd is. Dit heeft dan weer een positieve invloed op de transportefficiëntie.

 Interieur

De cabine van de DAF CF biedt de ideale werkomgeving, met nog meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak. De fijne zitpositie, optimale toegankelijkheid en intuïtieve bediening dragen bij aan het hoogste rijcomfort.  De DAF CF-serie is leverbaar met een dagcabine, een slaapcabine of de extra ruime Space Cab cabine. Met een totaal volume van 11 m3 is de CF Space Cab de ruimste cabine in zijn klasse en een interieurhoogte van 2 meter 23 is ongeëvenaard in dit segment.

Aandrijflijnen

De nieuwe DAF CF Euro 6 beschikt over efficiënte aandrijflijnen met keuze uit een breed programma PACCAR-motoren. De DAF CF kan worden geleverd met de PX-7, MX-11 of MX-13 motor, met motorvermogens variërend van 220 pk tot 530 pk. Het brede motorenpallet demonstreert overduidelijk de veelzijdigheid van het CF-programma met voor elke toepassing de ideale aandrijflijn. Onlangs heeft DAF voor de nieuwe CF en XF de multi-torque PACCAR MX-11 en MX-13 geintroduceerd. Dankzij de vele innovaties leveren deze motoren nog meer trekkracht bij lagere toerentallen voor het allehoogste brandstofrendement.

Opbouwmogelijkheden

Ook volledig nieuw bij de DAF CF Euro 6 is het chassis. Door het toepassen van lichtgewicht, maar sterk materiaal biedt de DAF CF het hoogste laadvermogen en superieure rijeigenschappen. Met nieuwe assen en de unieke Stabilink ophanging van de achteras staat de DAF CF garant voor een nog stabieler weggedrag en lager eigengewicht.

 Uitzonderlijke aandacht voor chauffeur en efficiency 

De nieuwe CF is de veiligste trucks op de weg. Ze beschikken standaard over voorzieningen die niet alleen de chauffeur en andere weggebruikers de hoogst mogelijke mate van veiligheid bieden, maar ook bijdragen aan een laag brandstofverbruik en een hoog comfortniveau.

DAF CF Construction

De nieuwe CF Euro 6 Construction is ontworpen voor toepassingen binnen het bouwtransport waarbij regelmatig 'off road' gereden wordt. De CF Construction onderscheidt zich door een grote oploophoek en hoge bodemvrijheid voor een goede terreinvaardigheid en door tal van slimme details voor maximale inzetbaarheid, lage operationele kosten en een toonaangevend gebruiksgemak. De CF Construction heeft een stoere uitstraling die het voertuig een geheel eigen gezicht geven.