DAF NGD

De nieuwe generatie DAF

Nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten van trucks heeft DAF de unieke kans gegeven om als eerste Europese truckfabrikant een nieuwe generatie vrachtwagens te introduceren. De nieuwe generatie kenmerkt zich door een aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving. Daarnaast resulteert dit in een grote cabine en dus meer ruimte voor de chauffeur. De Nieuwe DAF XF, DAF XG en DAF XG+ zijn de nieuwe standaard als het gaat om efficiency, chauffeurscomfort en veiligheid. De nieuwe generatie DAF is dan ook direct na introductie bekroond tot International Truck of the Year 2022.

DE NIEUWE STANDAARD

De DAF XF is de nieuwe norm als het gaat om ruimte. Deze wordt gerealiseerd door de uitstekende aerodynamica, een onverslaanbaar efficiënt brandstofverbruik en de laagste CO2 emissies. Daarnaast verhoogd de grote voorruit en ruit in de deur voor zicht op de stoep aanzienlijk de veiligheid. De onderhoudskosten worden drastisch verlaagd doordat de onderhoudsbeurt slechts jaarlijks hoeft te worden uitgevoerd.

  • Cabinelengte: 2.360 mm
  • Stahoogte: 1.900 – 2.075 mm
  • Cabinevolume: 9,73 m³

EEN KLASSE APART

De DAF XG is de eerste truck die gebruik maakt van de nieuwe Europese regels over maten en afmetingen. De langere cabine zorgt voor een ongekende ruimte en bewegingsvrijheid wat het comfort ten goede komt. Ideaal voor lange ritten. Daarnaast heeft de DAF XG het beste brandstofverbruik in de markt. Dit is te wijten aan het aerodynamische design en de geoptimaliseerde aandrijflijn.

  • Cabinelengte: 2.690 mm
  • Stahoogte: 2.145 – 2.195 mm
  • Cabinevolume: 12,50 m³

HET NIEUWE VLAGGENSCHIP

De DAF XG+ is het nieuwe vlaggenschip van DAF. DAF heeft met deze cabine een ongeëvenaarde ruimte gerealiseerd en is een absoluut hoogtepunt van comfort en luxe. Daarnaast biedt de XG+ de beste opties voor extra comfort, styling en multimedia. De DAF XG+ bepaalt de nieuwe standaard als het gaat om veiligheid voor chauffeurs en medeweggebruikers en overklast hiermee iedere truck in de markt.

  • Cabinelengte: 2.690 mm
  • Stahoogte: 2.145 – 2.195 mm
  • Cabinevolume: 12,50 m³

ONGEËVENAARDE EFFICIËNTIE

Dankzij de nieuwe ontwikkelde cabine is de aerodynamica sterk verbeterd. Deze is vanaf de grond af aan op nieuwe ontworpen waarbij gebruik is gemaakt van de in 2021 vernieuwde voorschriften op het gebied van maten en gewichten. Daarnaast zijn de motor, transmissie en achterassen zijn geoptimaliseerd wat resulteert in een uiterst efficiënte aandrijflijn. Ook in het luchtmanagement en de koeling verbeterd en tegelijkertijd is het totaal gewicht van de  voertuigen verlaagd. Dit draagt bij aan een brandstofbesparing van 10%.

De nieuwe generatie DAF Veiligheid - NGD

VOOROP IN VEILIGHEID

De nieuwe generatie DAF XF, DAF XG en DAF XG+ bieden een uitstekende veiligheid. Niet alleen voor de chauffeurs maar ook voor bijrijders en andere weggebruikers. Grote ruiten, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties zoals een extra ruit in de zijwand wat zorgt voor direct zicht zonder spiegel of camera. Daarnaast dragen een toonaangevende ergonomie en slimme functies het rijden veiliger.

NGD Comfort

OPTIMAAL COMFORT

Doordat de cabine helemaal opnieuw is ontworpen heeft DAF over alles nagedacht. Van de aandrijflijn tot de stoelen en bedden, van de ophanging tot het interieur. DAF heeft elke gelegenheid aangegrepen om het chauffeur comfort te optimaliseren. Het resulteert in het soepelste rijgedrag, en een prettige omgeving om in te werken, ontspannen en slapen.

DAF Range NGD vierkant - Tegel

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Naast de vernieuwde PACCAR MX-11 en MX-13 dieselmotoren van de nieuwe generatie XF, XG en XG+ die zorgen voor een ongekend laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot zijn de nieuwe voertuigen ook geschikt voor de laatste generaties biobrandstoffen, alsook hernieuwbare e-fuels om de CO2-uitstoot van het wegtransport verder te verminderen. Bovendien is het platform van de nieuwe generatie DAF klaar voor toekomstige ‘zero emissions’ aandrijflijnen.

BENT U AL KLAAR VOOR DE NIEUWE GENERATIE DAF?

De nieuwe generatie DAF biedt maximaal voordeel aan bedrijf en chauffeur. Beter dan dat wordt het eigenlijk niet! Voor een nieuwe of tweedehands DAF, zoals een DAF XF105, bent u natuurlijk altijd welkom bij BLOM-DSW. Bij ons vindt u altijd bedrijfsvoertuigen die aan al uw behoeften voldoen. Wilt u kennismaken met de nieuwe generatie DAF? Kom dan langs bij één van onze vestigingen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies over de nieuwe generatie DAF.

DAF XG+ - XF FT