DAF XF

De DAF XF is de maatstaf voor het transport over de lange afstand. Als ondernemer wilt u altijd kunnen rekenen op een optimale transportefficiency en dit kan zeker met de DAF XF. Deze moderne modellen zijn voorzien van 12,9 liter PACCAR MX-13 en 10,8 liter PACCAR MX-11 motoren voor Euro 6. De DAF XF MY17 beschikt over een volledig nieuw chassis, een nieuw en aantrekkelijk exterieurdesign en een vernieuwd interieur in vergelijking met zijn voorganger. Ondernemers én chauffeurs halen maximaal voordeel uit deze variant. Wanneer u interesse heeft in de aanschaf van een DAF XF, dan bent u natuurlijk aan het juiste adres bij BLOM-DSW. Wij staan voor u klaar in al onze vestigingen, in Honselersdijk, Katwijk, Zoeterwoude, Zoetermeer, Delft en Gouda.

THE NEW XF PURE EXCELLENCE

We kennen DAF als een merk dat altijd streeft naar verbetering. Optimalisatie is dan ook zeker wat we terugzien, niet alleen in de DAF XF. de truck is in vergelijking met zijn voorganger op veel niveaus sterk verbeterd, waardoor bedrijven en chauffeurs nu nog meer voordeel ervaren van het rijden in deze variant van DAF. Natuurlijk zijn de belangrijkste kwaliteiten, zoals het hoge rendement, een optimaal comfort, duurzaamheid en de goede betrouwbaarheid, nog altijd aanwezig. Deze kwaliteiten zijn enkel verbeterd, waardoor zij nog meer naar voren komen in het model. Met deze update bouwt DAF voort op de geweldige reputatie van de Euro 6-trucks.

BESPARING TOT 7%

De optimalisaties verhogen ook de duurzaamheid van de DAF XF, waardoor ondernemers met gemak duizenden euro’s kunnen besparen, elk jaar opnieuw, en zeker op de langere ritten. De aandrijflijnen zijn geoptimaliseerd en worden gecombineerd met een hoger koppel bij lagere toerentallen. Breng dit samen met de efficiënte achterassen, de aanwezige geavanceerde elektronica en de aerodynamische optimalisaties, en het resultaat is een brandstofbesparing die op lange ritten kan oplopen tot wel 7%.

Exterieur

Bedrijven hoeven zich in geen geval te schamen wanneer zij rondrijden in de DAF XF. Kijken we naar het exterieur, dan zien we een echte krachtpatser in een elegant jasje. Deze DAF XF laat bijzondere stijlelementen zien, een karakteristieke zwarte grille en een imposant front. Dé ideale mix om de juiste indruk te maken op de weg. Dit is uw nieuwe visitekaartje onderweg! De elementen in de grill verbeteren de aerodynamica en dat voordeel merkt u zeker wanneer het gaat om de transportefficiency. We mogen wel zeggen dat het exterieur van de DAF XF ervoor zorgt dat dit één van de mooiste en meest opvallende trucks op de weg is. Daar maakt u indruk mee.

XF INTERIEUR

De DAF XF is jarenlang het vlaggenschip geweest van DAF en biedt comfort op het hoogste niveau. Voor de komst van de XG en XG+ was de DAF XF Super Space Cab de grootste in zijn klasse met de grootste bedden. Daarnaast is het interieur uitgerust met warme zandkleuren waarin stoelen, gordijnen, matrassen en wanden zijn uitgevoerd. Dit resulteert in een prachtige sfeer. Ook is de DAF XF uitgerust met een energiezuinig klimaatsysteem welke altijd voor optimale omstandigheden voor de chauffeur garandeert. 

De DAF XF biedt de mogelijkheid om zelf individuele schakelaars naar voorkeur van de chauffeur aan te passen. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemak. dit alles is realiseerbaar door slimme elektronica. Daarnaast voorziet het instrumentenpaneel de chauffeur van alle benodigde informatie. Om de prestaties van de bereider te verbeteren is het instrumentenpaneel voorzien van de Driver Performance Assistant welke tips geeft voor zuinig rijden.

AANDRIJFLIJNEN

De XF wordt geleverd met multi-torque  PACCAR MX-13 en MX-11-motoren. Deze Euro VI motoren zijn ultra schoon en toonaangevend op het gebied van brandstofefficiency, betrouwbaarheid en levensduur. Dankzij de vele innovaties leveren deze motoren maximale trekkracht bij lagere toerentallen voor het allerhoogste brandstofrendement. Dit maakt dat de DAF XF een uitstekende keuze is wanneer u aandacht wilt besteden aan duurzaamheid, voor een betere zorg voor het milieu én een positieve uitwerking op de brandstofkosten.

PACCAR MX-11 en MX-13 MultiTorque

PACCAR MX-11

De 10,8 liter PACCAR MX-11-motor past volledig in de trend naar het realiseren van hoge rendementen met kleinere slagvolumes. De motor met dubbele bovenliggende nokkenassen is ontwikkeld voor de meest uiteenlopende inzet in de DAF XF, met vermogens van 370 pk tot 450 pk.

PACCAR MX-13

Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de aandrijflijn was om het brandstofverbruik op hetzelfde lage niveau te houden als van de Euro 5 ATe-motoren. De PACCAR MX-13-motor kenmerkt zich door een combinatie van bewezen technologieën en een groot aantal technische innovaties. De motor is leverbaar met vermogens van 410 tot 530 pk.

ZF VERSNELLINGSBAKKEN

De Euro 6 PACCAR MX-motoren worden gekoppeld aan PACCAR-versnellingsbakken, geproduceerd door ZF. Tot de  functionaliteiten van de geautomatiseerde transmissies behoren EcoRoll en Fast Shift, die het rijcomfort ten goede komen en als doel hebben het brandstofverbruik en de CO2-emissies verder te reduceren. Datzelfde geldt voor de  achterassen met, lange eindoverbrengingen voor lagere motortoerentallen.

CHASSIS

Door het lage gewicht van de DAF XF Euro 6 worden hoge laadvermogens mogelijk gemaakt. Het chassis is volledig geoptimaliseerd naar de behoeften van nu. We mogen zeggen dat het chassis een perfecte basis is om op te bouwen. De hoge mate van stijfheid zorgt voor de beste rijeigenschappen en een maximaal rijcomfort, terwijl ook een optimale efficiency wordt bereikt.

 

AANDACHT VOOR CHAUFFEUR EN EFFICIENCY

Net als de DAF CF mag ook de DAF XF zich tot de meest veilige trucks op de weg rekenen. Dat is belangrijk, voor het bedrijf, voor de chauffeur en natuurlijk ook voor de medeweggebruikers. De nieuwe DAF XF beschikt standaard over voorzieningen die de hoogst mogelijke mate van veiligheid bieden, maar ook bijdragen aan een laag brandstofverbruik en een hoog comfortniveau. De perfecte combinatie om er volop voordeel uit te halen.

DAF XF UIT VOORRAAD LEVERBAAR

BLOM-DSW heeft altijd een groot aantal DAF XF trekkers op voorraad in diverse uitvoeringen. Deze DAF trekkers zijn voorzien van een complete uitrusting en altijd scherp geprijsd. Gaat uw voorkeur uit naar een DAF XF 480 FT, wilt u een nieuwe DAF XF MY17 of een nieuwe DAF XF NGD Waar uw voorkeuren ook liggen, bij ons vindt u altijd de DAF die aan al uw wensen en eisen voldoet. Uiteraard kunt u bij ons niet alleen goed terecht voor een DAF XF, maar bijvoorbeeld ook voor een DAF CF. Bent u benieuwd naar wat wij precies voor u kunnen betekenen? Kom dan langs in één van onze 6 vestigingen of neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt onze actuele DAF XF voorraad uiteraard online bekijken.