DAF LF FA DC Oprijwagen

DAF LF

De DAF LF is optimaal wendbaar, waardoor deze perfect is voor stedelijke distributie. De korte draaicirkel maakt het makkelijk om in drukker stadsverkeer te manoeuvreren, terwijl het lage gewicht en de makkelijke in- en uitstap er ook voor zorgen dat dit een fijne keuze is voor veel bedrijven. De DAF LF zorgt voor snelheid, of het nu gaat om starten, stoppen, laden of lossen. U kunt altijd vertrouwen op een DAF LF. Bij BLOM-DSW bent u altijd welkom wanneer u interesse heeft in een DAF LF, of de voorkeur nu uitgaat naar een DAF LF oprijwagen, een DAF LF bakwagen of bijvoorbeeld een DAF LF huisvuilwagen. Heeft u specifieke wensen, bijvoorbeeld met betrekking tot de DAF LF slaapcabine? Wij denken graag met u mee en vinden de juiste oplossing die voldoet aan uw specifieke behoeften.

EXCELLENTE AANDRIJFLIJN

Distributietransport draait om het aanbieden van maatwerk. Daarom biedt DAF met de LF een uniek programma motoren, transmissies en achterasreducties aan. Zo heeft u altijd de beste truck die past bij uw werkzaamheden. Welke keuze u ook maakt, de hoogste betrouwbaarheid, brandstofefficiency , lage uitstoot, uitstekende prestaties en hoog niveau van chauffeurscomfort zijn standaard bij de DAF LF.

VERSNELLINGSBAKKEN

Om maximale efficiency te bereiken, kan de LF worden uitgerust met een breeds scala aan handgeschakelde, geautomatiseerde en automatische transmissies met 5, 8, en 9 versnellingen. Een automatische transmissie van Allison is nu ook beschikbaar voor de meest krachtige 19 tons-versies van de DAF LF.

KRACHTIGE MOTOREN

De DAF LF biedt een breed motorengamma. Zo is er de krachtige PACCAR PX-5 motor. (4.5-liter,4-cilinder) en de PX-7 (6.7-liter, 6-cilinder). Dankzij software en een modern warmte en luchtmanagement systeem  wordt een maximale koppel gerealiseerd bij een lager toerental. Dit ten komt het verbruik ten goede.

DAF LF 290 FA Schuifzeilen

WIELBASES TOT 6,90 METER, EN TOT 1.240 LITER BRANDSTOF

De DAF LF heeft misschien wel als belangrijkste voordeel dat deze eenvoudig op de specifieke inzet kan worden afgestemd. Dankzij de ruime keuze in chassislengtes en wielbases heeft de LF de grootste laadlengte in zijn klasse. Voor maximale laadvolumes zijn laadlengten tot meer dan 9 meter beschikbaar. Uniek in het distributiesegment is ook dat er brandstofvolumes beschikbaar zijn tot maar liefst 1.240 liter. Dit brengt meer interessante voordelen met zich mee, zoals het financiële voordeel van tanken waar dit het meest voordelig is, een zeer grote actieradius en een maximale voertuigbeschikbaarheid.

GERICHT OP EFFICIENCY

DAF heeft de afgelopen jaren diverse malen verbeteringen doorgevoerd bij de DAF LF. Zowel op aerodynamisch vlak als op de aandrijflijn en andere technische zaken. Zo heeft DAF bij de laatste update de achterasreducties aangepast en de drijflijn geoptimaliseerd wat resulteerde in een brandstofbesparing van maar liefst 6%. Daarnaast werd het chauffeurscomfort verder verhoogd door het lagere geluidsniveau van de motor.

VERBETERDE INTEGRATIE MET DE OPBOUW

Het centrale informatiedisplay heeft meer belangrijke functies. Zo geeft dit display ook informatie over de opbouw weer. Dit betekent dat er een melding wordt gegeven wanneer bijvoorbeeld de stempels niet zijn gewaarborgd of wanneer de laadkraan niet volledig ingeklapt is. Daarnaast kunnen onder andere PTO en motortoerental  via de centrale voertuig-CAN worden aangestuurd, zowel vanaf de opbouw als vanuit de cabine voor maximale efficiency en maximaal gebruiksgemak. Daarnaast is het mogelijk af fabriek Body Attachment Modules mee te bestellen. Deze maken snelle en eenvoudige montage mogelijk van bijvoorbeeld laadbakken, laadkleppen, kippers of kranen. Daarnaast biedt het grote aantal combinaties van wielbases en achteroverbouw extra flexibiliteit. Hierdoor kan het chassis in de fabriek worden geconfigureerd voor elk type opbouw.

LF Interieur

DPA

DAF heeft speciaal voor de DAF LF, CF en XF de Driver Performance Assistant ontwikkeld. Dit is een systeem dat zorgt voor een uitgebreide terugkoppeling aan de chauffeur over het gerealiseerde brandstofverbruik, het remgedrag en de wijze waarop geanticipeerd wordt op het verkeer. Dit is niet de enige informatie die direct voor de chauffeur beschikbaar is. De tachograaf informatie wordt ook op het centrale display weergegeven. Hierdoor is de chauffeur nog beter in staat om snelheden en rijtijden optimaal te controleren en te beheersen, waarmee overtredingen makkelijker kunnen worden voorkomen. Bovendien geeft het scherm aan wanneer de truck aan de volgende servicebeurt toe is, waardoor onderhoud altijd op het juiste moment kan plaatsvinden. Het display schakelt automatisch over op de gewenste taal voor elke chauffeur. Dit gebeurt op basis van de chauffeurskaart.

DAF LF Huisvuil

STANDAARD AEBS, FCW, ACC EN LDWS

De DAF LF is standaard uitgerust met technologieën die niet alleen de veiligheid van de chauffeur en medeweggebruikers vergroten, maar welke ook bijdragen aan het lage brandstofverbruik en het hoge comfort. De DAF LF is standaard uitgerust met Advanced Emergency Braking System (AEBS), Forward Collision Warning (FCW), Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Warning System (LDWS).

AEBS is een geavanceerd noodremsysteem welke in noodgeval de truck afremt zonder tussenkomst van de chauffeur.

FCW zorgt voor een geluidssignaal en visuele aanduiding op het instrumentenpaneel om de chauffeur te waarschuwen en een aanrijding te voorkomen.

ACC past de snelheid van de LF automatisch aan om een veilige afstand tot voorliggers te waarborgen.

LDWS waarschuwt de chauffeur wanneer deze onbedoeld de rijstrook verlaat als gevolg van een stuurfout, slaperigheid of afleiding.

DAF LF DIRECT LEVERBAAR

Heeft u interesse in een nieuwe of tweedehands DAF LF bakwagen? Dan bent u bij BLOM-DSW uiteraard aan het juiste adres. Wij zorgen voortdurend voor een wisselende voorraad van zowel nieuwe als tweedehands modellen. Vanzelfsprekend kunt u de gewenste DAF LF bakwagen tegen een aantrekkelijke prijs kopen, waarbij u zekerheid van een complete uitrusting in de wagen heeft. Wilt u direct weten hoe ons aanbod er op dit moment uitziet? Dan kunt u een volledig overzicht van ons nieuwe en tweedehands aanbod vinden in onze DAF voorraad. Voor meer informatie of advies over de DAF LF kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.