DAF Chauffeurstrainingen | BLOM-DSW DAF

DAF ChauffeurstrainingenEuro 6 rijstijltrainingen voor optimaal rendement

DAF Transport Efficiency en de DAF rijstijl training

DAF Transport Efficiency staat voor een compleet programma aan producten en diensten met als doel de opbrengst per kilometer verder te verhogen door lagere kosten en een optimale voertuiginzetbaarheid. Perfect passend hierbij is de DAF Driver Training.

De DAF Driver Training leert iedere chauffeur op korte termijn gemiddeld 5 tot 10 procent zuiniger te rijden. DAF verstrekt bij elke nieuwe Euro 6-truck een voucher. Deze voucher geeft recht op het kosteloos volgen van deze training. Onder de noemer HNR (Het Nieuwe Rijden) telt die mee als zeven uur praktijktraining voor Code 95.

‘Leuk en vooral ook leerzaam’, is een veel gehoorde opmerking na deelname aan deze training. Maar ook: ‘Je gaat de uitdaging aan met de boordcomputer (Driver Performance Assistant). Hoe je kunt besparen door te anticiperen op het verkeer. Vaker uitrollen in plaats van te remmen bijvoorbeeld en hoe je slim omgaat met assistentiesystemen zoals de automatisch afstand houdende cruisecontrol.’

DAF Verkeersscholen

Voor de Driver Training werkt DAF Nederland samen met een aantal verkeersscholen verspreid over het land. Zeer recent zijn er vier nieuwe rijscholen toegevoegd aan de groep gecertificeerde opleiders. Er zijn dan ook inmiddels meer dan 100 instructeurs die de berijders van de Euro 6 DAF trucks effectief kunnen bijscholen. In december van dit jaar staat er voor deze trainers een herhaaltraining bij DAF op het programma.

De gratis training vermindert het risico op schade, vergroot de veiligheid op de weg én heeft een positief effect op het brandstofverbruik. Dat deze training als zeer nuttig wordt ervaren blijkt wel uit het feit dat recent de 2500-ste voucher in ontvangst is genomen!

Voucher Het Nieuw Rijden Code 95

  • U ontvangt bij de levering van uw DAF Truck een voucher voor een kosteloze trainingsdag ter waarde van € 350.
  • De rijstijltraining valt onder de training Het Nieuwe Rijden (HNR) Code 95, geldend voor 7 uur praktijk.
  • Uitsluitend de afmeldingskosten komen voor uw rekening (wettelijke regeling).
  • De voucher is geldig voor 1 persoon en geldig tot drie maanden na aflevering van uw voertuig.

DAF Mentortraining

Speciaal voor transportondernemers met grote wagenparken (vanaf +/- 25 voertuigen) verzorgt DAF desgewenst de DAF Mentortraining. Een afgevaardigde van uw bedrijf - vaak een zeer ervaren chauffeur- doorloopt een intensieve, op de persoon gerichte cursus. Na een succesvolle afronding van de training is de mentor gecertificeerd voor het geven van theoretische opleiding binnen uw bedrijf. Ook hiermee kunt u aan de nascholingsverplichting van 35 uur voldoen.

Lees meer over de DAF Chauffeurstrainigen op de website van DAF Trucks.